Klundert raakt op stoom

Arno GabrielsIn zijn eerste seizoen finishte Arno Gabriëls met Klundert al op een tweede plaats inclusief deelname aan de nacompetitie. Nu, in het altijd als lastig ingeschaalde bevestigingsjaar twee, is de zaterdagtweedeklasser opnieuw de op één na beste. Vooralsnog, maar wel met uitzicht op meer. Negen uit drie is de balans van Klundert in 2013. “We winnen tegenwoordig ook uitwedstrijden en zijn stabieler. Kampioen? Ik sluit niets uit.”

De maximale score in het nieuwe jaar is volgens Gabriëls niet zomaar komen aanwaaien. “Tijdens de winterstop hebben we onderling constructief gesproken. Ik vond dat we nog meer als een team moesten opereren. Sommigen hadden weleens de neiging vooral op eigen succes te jagen en dat is op langere duur nooit een basis voor succes. De boodschap is blijkbaar aangekomen. In aanvallend opzicht laat ik de spelers zoveel mogelijk vrij in hun keuzes, maar als wij de bal niet hebben moeten we de organisatie op orde houden. Elke speler weet wat er wat dat aangaat van hem verwacht wordt en ze zien nu wat iets meer discipline oplevert.”

“Cultuuromslag? Een beetje wel, ja. Luister, ik ben eigenlijk een heel sociale trainer. Sta open voor alles en nog wat, maar ik hecht wel aan afspraken. Op het veld en ook daarbuiten. Om 13 uur verzamelen is om 13 uur verzamelen en niet om 13.05. Op het oog een detail, maar in mijn optiek belangrijk in het totale plaatje. Met als doel om samen iets te bereiken. Ik houd ook van gezelligheid, maar dan toch vooral achteraf in de kantine, snap je? Ze begrijpen in Klundert wat ik bedoel. Sterker, ze zijn blijkbaar tevreden, want ik heb niet voor niets een jaar bijgetekend.”

Kraker

Het woord kampioenschap neemt Gabriëls liever niet in de mond en de achterstand op lijstaanvoerder Bruse Boys (zes verliespunten) geeft daar momenteel ook geen directe aanleiding toe. “Maar het begint nu wel steeds meer te leven. En ook niet ongegrond. Sinds ik hier anderhalf jaar geleden begon, signaleer ik een opgaande lijn. Met nog genoeg verbeterpunten, maar zeker nu we in de huidige vorm verkeren, denk ik dat Klundert van elke tegenstander in deze afdeling kan winnen. Ook in de breedte hebben we aan kracht gewonnen. Mijn eerste keeper is bijvoorbeeld ziek geweest, maar zijn stand-in die zo uit de A-junioren komt, doet het uitstekend. Zaterdag over twee weken krijgen we Bruse Boys op bezoek. Als we erin slagen de tussenliggende twee duel te winnen, wordt dat een absolute kraker. De thuisbalans, 7 gespeeld tot nu toe en alle 7 gewonnen, spreekt alvast in ons voordeel. Maar eerst natuurlijk komende zaterdag VVC’68. Een ploeg die te pakken moet zijn. Momenteel ben ik bij wijze van spreken meer bang voor onszelf dan voor de tegenstander….”

Be Sociable, Share!