Keuze voor sportieve element

Maarten van Vugt wordt de opvolger van Roland Schuermans bij OSS’20. De coach had een aanbieding op zak om nog een derde jaar door te gaan bij Nulandia. “Ik heb het nog altijd goed naar mijn zin bij deze club. Het is fijn werken met al die enthousiaste mensen, echt. Maar aan de andere kant begon het sportieve element ook te kriebelen. En dat heeft de doorslag gegeven.”

De goeie slotfase van het afgelopen seizoen heeft Nulandia deze jaargang geen vervolg kunnen geven. De ploeg bivakkeert momenteel in de onderste regionen van de tweede klassen en wacht een flinke klus om de weg naar boven te vinden. De redenen die Van Vugt opvoert voor de matige resultaten klinken echter plausibel. Wat heet. Drie routiniers stopten deze zomer, twee spelers zijn al een tijdje op reis in Australië, twee andere voetballers zijn tussendoor eveneens in het buitenland geweest en daarnaast is er een aantal fikse blessuregevallen. Da’s niet misselijk voor een team dat alleen maar kan (en wil) putten uit Nulandse jongens.

Genot

“Alles bij elkaar opgeteld, hebben we het gezien de omstandigheden eigenlijk helemaal niet zo slecht gedaan. In een paar wedstrijden hebben we de punten in de slotfases min of meer onnodig weggegeven. Maar je begrijpt dat de automatismen ver te zoeken zijn als je elke week gedwongen bent een team in een andere samenstelling het veld in te sturen. Niettemin is de bereidheid en de werklust altijd ongelofelijk goed. Een en al saamhorigheid en teamspirit. Dat is voor een trainer echt een genot om mee te werken. Ik moet de spelers als het ware eerder afremmen. Ze uitleggen dat goed communiceren soms belangrijker is dan alleen maar rennen en vliegen.”

Met een iets ruimere bezetting verwacht Van Vugt zeker na de winterstop met de inhaalrace te kunnen beginnen. “Die Aussies zijn dan weer terug en mogelijk sluiten ook spelers uit de ziekenboeg aan. Het gat met de middenmoot is nog te overzien. Als we erin slagen een reeksje neer te zetten, gaat het goed komen”, weet Van Vugt. Zeker als de geest van Murphy niet meer rondwaart.

Be Sociable, Share!