Keerpunt, waar ben je?

De start (0-4 bij Longa) oogde florissant, maar in het vervolg eindigde JEKA telkens aan de verkeerde kant van de streep. Daar waar het nu ook staat in het klassement van 1C. “En dat na zo’n prima voorbereiding”, verzucht Peter Remie. Van paniek is in de oase van gezelligheid die JEKA doorgaans heet (uiteraard) geen sprake, maar de coach zit toch dringend te wachten op het keerpunt. “Hier horen wij niet te staan.”

De voormalige rechtsbuiten van NAC houdt zich in deze sportief akelige tijd maar vast aan die aloude voetbalwijsheid. Die luidt dat zolang de kansen nog bij elkaar gevoetbald worden, de goals een keer moeten gaan vallen. “Al moet ik daarbij wel de kanttekening plaatsen dat wij teveel en vooral te makkelijk doelpunten tegen krijgen. Me verschuilen achter spelers die er niet zijn, wil ik liever niet. Maar toch, dat een jongen als Bart Janssen bij ons al een poosje ontbreekt, is een gemis. Want dat is een echte rots in de branding.”

Slapeloze nachten heeft hij er niet van, maar Remie bekent dat hij vrijwel dagelijks met het hoe en waarom bezig is. “Je grijpt alles aan. We zijn een paar weken geleden al bij elkaar gaan zitten om open en eerlijk te praten. Op basis daarvan hebben we bijvoorbeeld de speelwijze aangepast, maar in de praktijk leverde dat geen verbetering op. Dus zijn we maar weer overgestapt op onze vertrouwde manier van spelen. Dat betekent met name in thuiswedstrijden dat we de tegenstander vast zetten en achterin 1-op-1 spelen. Risicovol? Misschien, maar wel duidelijk. Dan heeft elke speler namelijk nog meer defensieve verantwoordelijkheid en kan daar makkelijker op worden aangesproken.”

Geldrop

Is het wellicht een beetje te vrijblijvend, te cosy bij JEKA? “Bij een groepsbespreking zijn het altijd dezelfden die hun mond open doen, maar dat is een gemeengoed in de voetballerij. Het zijn wel bijna allemaal vrienden van elkaar, dat klopt. Zondag na BVV (1-2 verlies) zijn we met zijn allen naar een café in Breda gegaan om daar een biertje te drinken en gezamenlijk Barcelona-Real Madrid te bekijken. Maar ik geloof niet dat daar het probleem in zit. Het is in feite simpel. De kansen moeten afgemaakt worden en we moeten er minder weggeven. Geldrop wordt zondag belangrijk, ja. Als we dan geen resultaat halen, wordt het gat met de rest toch al aardig groot”, aldus Remie, die dan voor de laatste keer geen beroep kan doen op de geschorste aanvaller Dennis Peragon. “Kwaliteit hebben we voldoende. In de breedte zelfs meer dan vorig seizoen. Eigenlijk ben ik er wel zeker van: dit JEKA is te goed om daadwerkelijk in gevaar te komen.“

Be Sociable, Share!