Kansen lonken

Dat Almkerk op de drempel van de eerste klasse staat, is misschien wat overtrokken. Maar dat de formatie van Pieter Tuns in de eindfase van de competitie vooralsnog in ieder geval meedoet op twee fronten is helder. Zaterdag wacht koploper SC Everstein, dat zes punten voorsprong heeft op de runner-up. “Ik heb de indruk dat zij niet in een geweldige fase zitten en wij zijn na de winterstop op stoom. Als wij winnen, moet ik nog zien hoe zij daarmee omgaan”, stelt aanvaller Mark van der Meijden zelfverzekerd.

Drie keer winnen betekent sowieso deelname aan de nacompetitie voor blauw en wit. En als promotie nu niet plaats vindt, dan toch zeker binnen afzienbare tijd. Met Roda Boys Bommelerwaard ondervond Van der Meijden vier jaar lang wat het is om in de top van de eerste klasse te voetballen. “Met Almkerk zou dat ook kunnen. Okay, we raken straks Erwin Verbruggen kwijt aan Achilles Veen en dat is zonder meer een aderlating, maar aan de andere kant blijven er nog genoeg prima voetballers over en is de zuigkracht van Almkerk groeiende. Voor talentvolle spelers worden wij steeds interessanter. Almkerk beschikt over een goed voetballende ploeg. Wij wonnen van eersteklassers en dat doe je niet zo maar. Ik weet het, oefenduels zeggen niet alles, maar toch wel iets. En kijk eens waar Oranje Wit nu staat in die eerste klasse. Die club was vorig seizoen maar net iets beter dan wij.”

De opmars van Almkerk ging dit jaar hand in hand met de toenemende fitheid van Van der Meijden. Voor de winterstop keek de goalgetter vanwege knieproblemen vooral toe. Enig verband wil hij daar zelf overigens niet in zien. “Eén speler maakt nooit het verschil. Als team zijn we duidelijk sterker geworden. Waar voorheen de individuele klasse de doorslag moest geven, doen we het nu vooral samen. Je voelt dat onze spelers heel veel vertrouwen in elkaar hebben. Ja, ik blijf zeker bij Almkerk. Er zit rek in deze selectie”, vindt de geboren en getogen Almkerker.

Be Sociable, Share!