‘Kans niet meer verwacht, ga er wel vol voor’

foto vvdesk.nl

foto vvdesk.nl

In september startte Joey Lokasi nog op de bank bij DESK, maar zie daar. De 20-jarige aanvaller knokte zich in de basis van de eersteklasser, werd steeds sterker en heeft daar nu de beloning voor gekregen. Lokasi doorliep het stagetraject bij de beloften van Willem II met goed gevolg en krijgt na de zomer de kans zich op amateurbasis in Tilburg verder te ontwikkelen.

“Toen ik eenmaal gescout was en in de molen belandde, had ik er een goed gevoel over. Maar als je een jaar geleden had gevraagd of ik ooit nog in aanmerking zou kunnen komen voor een BVO, nee. Daar rekende ik niet meer op. Over je eigen capaciteiten praten hoort eigenlijk niet, maar inderdaad, ik vind wel dat ik me sterk ontwikkeld heb gedurende dit seizoen. Denk dat ik een completere voetballer ben geworden. Met nog genoeg verbeterpunten, hoor. Fysiek? Ook. Ik sta nu op mijn favoriete positie in de punt, maar zeker op een hoger niveau zal ik me lichamelijk beter moeten kunnen wapenen. Dus daar ga ik sowieso hard mee aan de slag.”

Spits

Bij DESK reageerden ze volgens Lokasi met gepaste trots op zijn overgang naar Jong Willem II. “Ik ben een jongen van de club, al vanaf de F6. Een tijdje geleden zeiden ze al dat als ik zo zou blijven spelen, er vanzelf een mooie club voorbij zou komen. Onlangs speelden we met DESK een oefenpotje tegen Jong Willem II en toen ging het lekker met mij. Misschien heb ik ze met die prestatie mede overtuigd”, denkt de tweedejaars senior uit Kaatsheuvel, die ook op het middenveld uit de voeten kan. “Heb, ook dit seizoen, op meerdere aanvallende posities gevoetbald. Het liefst ben ik spits. Maar ongeacht waar ik straks ook kom te spelen, ik ga een jaar lang alles geven. Zulke kansen komen niet al te vaak voorbij en ik wil straks tegen mezelf kunnen zeggen dat ik er in ieder geval alles aan gedaan heb, hoe het ook afloopt. En verder? Ik sta op het punt mijn huidige studie af te ronden en ben van plan een vervolgstudie op HBO-niveau te volgen. Voetballen en studeren, ja. Een combinatie die ik eigenlijk al jaren praktiseer en me uitstekend bevalt.”

Be Sociable, Share!