Joepie is hot

Joep van Maasakkers GeldropJoep van Maasakkers was zondag de grote man bij Geldrop/Houtabouw. Hij scoorde maar liefst vier keer in de wedstrijd tegen BVV (7-1). Amateurvoetbaleindhoven.nl  stelde de student fysiotherapie uit Eindhoven een aantal vragen.

Wat zijn je kwaliteiten en vertel eens over je verleden? “Als spits moet ik het hebben van mijn snelheid en wendbaarheid en natuurlijk het neusje voor de goal. Ik ben iemand die z’n eigen acties moet kunnen maken. Dat zag je zelfs al in m’n tijd bij EMK. Daar ben ik begonnen met voetballen. Vervolgens heb ik in de jeugd al de overstap gemaakt naar RKSV Nuenen. Bij Nuenen heb ik vervolgens een hele leuke tijd gehad. Eerst nog een aantal jaren in de jeugd actief geweest. Daar altijd in de landelijke competities gespeeld tegen teams als Helmond Sport, MVV en TOP Oss. Dat waren altijd mooie wedstrijden. Het hoogtepunt in die tijd was het winnen van de Coen Dillen Trofee als 1e-jaars A-junior in de 2e divisie landelijk. Vervolgens natuurlijk de definitieve stap gemaakt naar de selectie. Daarin twee jaar actief geweest. En sinds dit jaar dus spelend bij Geldrop.”

Ben je niet te vroeg vertrokken bij Nuenen?
“Natuurlijk wordt mij regelmatig de vraag gesteld of ik niet te vroeg weg ben gegaan bij Nuenen. Zelf vind ik van niet. Nuenen wilde me graag behouden, maar na twee jaar van onzekerheid vond ik het belangrijk om wekelijks aan spelen toe te komen. Geldrop was daarvoor de ideale uitkomst. Zij meldden zich precies op het juiste moment. Het jaar daarvoor had Geldrop, in de persoon van Jurgen Dirkx, ook al geprobeerd me los te weken bij Nuenen, maar toen koos ik er nog voor om te blijven en daar voor m’n kansen te gaan. Nu koos ik voor een nieuw hoofdstuk. Met in het achterhoofd natuurlijk: nu even een klein stapje terug om er vervolgens misschien weer 1 of 2 vooruit te kunnen doen. Bij Nuenen had ik namelijk wel gemerkt het niveau in de Hoofdklasse makkelijk aan te kunnen.”
Dus heb je de juiste keuze gemaakt?
“Van de keuze voor Geldrop heb ik nog geen moment spijt gehad. Bij Geldrop kwam ik vanaf het begin af aan in een warm bad terecht. De club en de spelersgroep gaven me vrijwel meteen een goed  gevoel en vooral: enorm veel vertrouwen. Iets waar ik ze dankbaar voor ben. Dat vertrouwen heeft zich uitbetaald in 25 officiële treffers tot nu toe (16 voor de competitie, 9 voor de beker). Vooraf had ik mezelf voorgenomen om minimaal 15 competitiedoelpunten te maken. Die doelstelling zal nu dus bijgesteld moeten worden. Momenteel worden er door medespelers in de kleedkamer natuurlijk wel wat geintjes over gemaakt: ‘Die Joep kan lekker op vakantie nou. Die heeft z’n doelstelling toch al bereikt, ha ha’. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Eerst maar weer eens een rol van betekenis gaan spelen met Geldrop. Want als ik ergens een hekel aan heb is het wel een anoniem seizoen in de middenmoot. Daarvoor moeten we echter wel een keer een reeks neer gaan zetten. Tot nu toe zijn we nog veel te wisselvallig. Afgelopen zondag zijn we de 3e periode wel goed begonnen met een 7-1 overwinning op BVV. Dit moeten we nu eens gaan doortrekken.”

Is Joep van Maasakkers ook volgend seizoen te bewonderen bij Geldrop?
“Wat ik dan ga doen weet ik nog niet precies. Momenteel lopen er wel wat dingetjes, maar dat is allemaal nog niet superconcreet. Voor mij wel een bevestiging dat ik op de goede weg ben en vorig jaar dus inderdaad de juiste keuze heb gemaakt.”

AVE

Be Sociable, Share!