JEKA op stoom

Met drie driepunters op rij heeft JEKA zich vooralsnog uit de gevarenzone gevoetbald. Wat heet, de kloof met koploper Vlissingen – zondag de tegenstander – bedraagt ‘maar’ zes punten. “Het draait en we kijken vanaf nu ook naar boven. Maar als JEKA serieus kan meedoen in een periode, dan hebben we het goed gedaan, hoor”, wil Peter Remie niet te hoog van de toren blazen.

De coach van de Bredase eersteklasser heeft sinds het bekerduel bij Dongen, eind oktober, het juiste recept gevonden. “Ik vond ons in de eerste maanden niet onaardig spelen, maar we pakten te weinig punten. In Dongen kozen we ervoor bij balverlies iets verder in te zakken en korter op elkaar te spelen. Daarna zijn we daar niet meer van afgeweken. Op het middenveld veroveren we veel ballen en in de omschakeling beschikken we over een aantal spelers die daar sterk in zijn”, weet Remie.

Hoofdklasse

Daarnaast is hij tevreden over de breedte van de selectie. “Dat feit kan ons straks bij eventuele schorsingen en blessures weleens goed van pas komen”, zegt de ex-NAC’er na de afgetekende 3-0 winst op de amateurs van PSV. “En weer de nul, ook voor de derde achtereenvolgende keer. Een teken dat het prima in elkaar steekt.” Volgens Remie reist JEKA zondag met een gerust gevoel naar Zeeland. “Natuurlijk, als we nog iets willen, mogen we daar zeker niet verliezen. Maar zij hebben de druk van moeten, zij willen per se naar de Hoofdklasse. En ik moet zeggen, Vlissingen heeft goeie spelers. Thuis wonnen wij echter van ze, toen vond ik het nog geen goeie ploeg. Daarin zullen zij vast gegroeid zijn. Net als wij. Lekker onbevangen ons eigen spel spelen, dat wordt het uitgangspunt.”

Be Sociable, Share!