Jaartje snuffelen, of…?

KeesvLoonIn principe had Kees van Loon zich – met een aflopend contract bij LONGA en zonder nieuwe club – al ingesteld op een jaartje ‘in keukens kijken’. “Niet bij moeder de vrouw, nee. Dan breek ik de stofzuiger binnen een paar dagen al in tweeën. Mezelf verrijken met kennis en andere inzichten. En een jeugdelftalletje trainen bij Uno Animo. Om wat terug te doen voor mijn ouwe clubje.”

Plots heeft zich echter een andere mogelijkheid aangediend, al bevindt die zich nog in een pril stadium. “Sinds maandagavond. Wel heel toevallig dat jij daar nu naar vraagt. Maar kan daar verder dus niks over zeggen. Het is in ieder geval een vereniging waar je op voorhand geen nee tegen zegt”, geeft Van Loon aan dat er wat hem betreft serieus gesproken kan gaan worden. Hoe dan ook gaat het met die voetbalinvulling, ook zonder club, wel goed komen. “Ik heb de nodige ingangen bij BVO’s en het lijkt me interessant om daar een tijdje mee te lopen. Daarnaast had ik mezelf ten doel gesteld om straks mee te doen aan de Tilburg Ten Miles. Dat vergt veel looptraining vooraf.”

Een ander doel op korte termijn is handhaving met LONGA. Dat wordt nog een pittige klus, omdat de coach denkt dat dertig punten noodzakelijk zullen zijn. De 4-1 nederlaag van zondag bij IFC paste niet in dat beeld. “Een aparte middag was het. We startten prima, maar na een kwartiertje spelen werd de wedstrijd gestaakt omdat de scheidsrechter geblesseerd raakte. Vervolgens hebben we een uur moeten wachten in de kleedkamer voordat een vervanger geregeld was. We waren daar niet toe verplicht, nee. Maar ja, 500 euro extra voor de bus neertellen om op een doordeweekse avond naar Hendrik Ido Ambacht te rijden, leek ons geen goed plan.”

Per se

De signalen die de opgetrommelde vervanger meteen afgaf, deden bij beide coaches de wenkbrauwen al meteen fronsen. “Dat gastje van 23 riep ons bij zich en zei op pedante toon dat elk commentaar op zijn leiding meteen met een kaart bestraft zou worden. Na acht minuten had hij al twee penalty’s gegeven, waarvan er eentje terecht was, maar die andere… Daarna liepen we in de val van IFC, dat sinds de trainerswissel beduidend anders is gaan voetballen. Maar goed, het was aan ons om daar een antwoord op te vinden en dat lieten we na. We hebben nu nog negen wedstrijden, waarvan zeven op eigen veld. En de meeste punten hebben we thuis gepakt. Geen garantie echter. We krijgen nu achtereenvolgens Geldrop, Halsteren, DESK en EFC op bezoek. Vooraf was het de insteek om de vijfde plaats van vorig seizoen op zijn minst te evenaren. Dat kan nog, maar het belangrijkst is dat we ons veilig spelen. Ik wil LONGA voordat ik ga per se in deze afdeling houden. En de spelers idem, ja. Jelle Hakkert bijvoorbeeld tobt al tijden met een blessure, maar weigert het voetbal – want hij stopt na dit seizoen – vanaf de operatietafel te verlaten. Hoewel een ingreep dus eigenlijk nodig is.”

Be Sociable, Share!