Iranese wereldburger in Oss

Het gesprekje met Amir Hashemi was net beëindigd. Nieuwsbericht op het net: ‘Geert Wilders vindt het Iraanse regime idioten in het kwadraat’. Dat vraagt om een tweede belletje  als je net een Iranees gesproken hebt. “Ik haat politiek”, is de eerste reactie van de trainer van Margriet. “Politiek staat voor mij gelijk aan leugens. Iran is een prachtig land, ik ben trots er geboren te zijn. Ben er onlangs nog geweest.”

Dat zet de nababbel over het gelijkspel (1-1) tegen Festilent – met een gelijkmakend doelpunt van Margriet in de vierde minuut van de blessuretijd – en de nakende uitwedstrijd tegen het altijd lastige Baarlo in een ander perspectief. Want er is meer. Maar Hashemi wil alleen off the record over de kwestie praten, blijkt later. Over voetbal mag iedereen hem lastig vallen. “Daar kan ik uren, zelfs dagen over babbelen”, aldus de man die al 16 jaar in Nederland verblijft, exportmanager is, onlangs zijn voetbalcoachdiploma TC1 behaalde en ‘de hele wereld’ al over reisde.

In verband met zijn studie was Hashemi in de VS en de 14-voudig Iranees international (vleugelspits) voetbalde in Engeland (Plymouth) en Hongarije (Vasas Boedapest). Op Hollandse bodem was De Treffers voor hem als speler de ploeg met de meeste status. En nu is hij dus als trainer/coach actief voor de Osse tweedeklasser Margriet. En volgend seizoen ook. “Ik wil ooit de kans pakken om hogerop te komen als ik die krijg. De ervaring die ik dan nodig heb, doe ik nu op. Hoe het gaat met Margriet? In potentie kunnen wij van elke tegenstander in onze klasse winnen. Maar dat doen we niet en dat heeft vooral te maken met ervaring. Het is een jonge ploeg. Ja, Mehmet Gurbuz en Omer Tarhan trainen mee met ons en ik verwacht dat deze jongens volgend seizoen bij ons spelen”, bekent Hashemi, die als kanttekening plaatst dat de gesprekken daarover met de bij TOP opgestapte voetballers nog gaande zijn

Be Sociable, Share!