In extase

foto Janvolwerk.com

Twee opvallende punten blijven hangen als Pieter Tuns vertelt over het al even opvallende verhaal van Almkerk, dat voor de eerste keer in de 64-jarige historie van de club naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal promoveerde. De wonderschone 3-0 van Machiel Roubos achter het standbeen langs à la Madjer in het beslissende duel met Schelluinen met inbegrip van de voorgeschiedenis daarvan plus een opgedane ervaring bij een eerdere werkgever, waarvan hij zegt die straks bij Almkerk zeker niet te verwachten.

“Bij Altena dachten de spelers destijds na een paar aardige duels gas terug te kunnen nemen in trainingsarbeid. En daar krijg je altijd de rekening voor gepresenteerd. Op de vraag of wij eerste klasse-waardig zijn, zeg ik dat we dit moeten afwachten. Verwacht van mij op dit moment geen krasse uitspraken. De voortekenen zijn goed. Wij vraten Schelluinen helemaal op en ook in oefenduels boden we uitstekend partij. Allemaal geen garantie voor straks. Echter, één ding weet ik zeker: het hard willen werken tijdens trainingen en het beter willen worden – zowel als ploeg maar ook individueel – , daarover maak ik me geen zorgen. Volgens mij ben je dan al een eind op de goede weg.”

Het schitterende doelpunt van Roubos, voorafgegaan door een prima aanval met dito voorzet, accentueert in de optiek van Tuns het almaar groeiend voetballende vermogen binnen Almkerk 1. “Best vaak zie je dat ploegen naarmate de druk toeneemt, minder gaan voetballen. Het was prettig om te constateren dat wij juist steeds beter zijn gaan spelen, met name in die nacompetitie. Iedereen wilde er ook bij horen. Tegen Schelluinen had ik zeven spelers naast me op de bank. En niet te vergeten die ambiance. Echt ongekend. Een feest om daar bij te mogen horen. Mensen die huilen van geluk.”

De dag na de overwinning (5-0) had Tuns de hele Almkerkse selectie inclusief aanhang over de vloer. “Ik had vooraf beloofd dat ik bij het binnenhalen van een periodetitel voor een barbecue zou zorgen. Dat dit uiteindelijk zou uitmonden in een promotiefeestje, had eigenlijk niemand van te voren kunnen bedenken”, aldus Tuns, die vijf spelers ziet vertrekken en daarvoor alvast drie vervangers plus twee A-junioren heeft terug gekregen. “Misschien lukt het ons om nog één speler over te halen naar Almkerk te komen. Wat dat betreft werkt de status van eersteklasser in de meeste gevallen als honing, dus ik vertrouw erop dat het lukt. Ik wil in principe werken met een selectie van 18 spelers en twee keepers.”

Be Sociable, Share!