‘Ik geniet van de beleving’

Mei wordt straks een feestmaand of een treurmaand voor Pieter Tuns (foto) en Almkerk. Of allebei. De coach uit Best van de zaterdagtweedeklasser verklaart zich nader. “In principe gaan wij meedoen om de prijzen, in welke vorm dan ook. Maar dat houdt in dat er ongetwijfeld getrokken gaat worden aan onze beste spelers. Zoals nu al gaande is, heb ik in de wandelgangen vernomen. Iedereen beweert nu te blijven, maar het duurt natuurlijk nog eventjes. Ik vind die maand mei altijd vervelend.”

Tuns is blij dat hij de switch naar het zaterdagvoetbal weer heeft gemaakt. “Ik had heimwee naar de zaterdag. Puur vanwege de beleving. Die is net iets intenser dan bij het gros van de zondagclubs. En het is ook prettig om vrij te zijn op zondag.” Geen verrassing dus dat hij onlangs bijtekende. “Almkerk is een relatief kleine club. Op bepaalde gebieden moeten nog stappen gemaakt worden, maar daar werken ze met man en macht aan. We krijgen straks bijvoorbeeld de beschikking over een kunstgrasveld.”

Geen overbodige luxe blijkt als de trainingsperikelen van de laatste weken ter sprake komen. “Dat gold waarschijnlijk ook voor andere clubs, maar wij zijn uit arrenmoede tweemaal naar het krachthonk van de fysio gegaan om wat fitness te doen en hebben zelfs een straatloop gedaan. Omdat het te glad was, zijn we daar toen ook maar mee gestopt. Het was behelpen.” Niettemin behaalde Almkerk in de wedstrijden die sinds medio december gespeeld zijn steeds het volle pond. “En we voetbalden ook best aardig. Dat toont maar weer eens aan dat winnen de beste doping is voor de spelers. Ik ben benieuwd of we die lijn zaterdag tegen koploper Sliedrecht kunnen doortrekken. Bij een goed resultaat doen we volop mee.”

Be Sociable, Share!