HVCH, het Nemelaer van 1D

foto HVCH

In gesprek met Henry van Alebeek dringt zich de vergelijking op met Nemelaer. Net als HVCH een dorpsclub die heel lekker bezig is. “Beide clubs hebben inderdaad veel raakvlakken. Hun coach Piet Drijvers ken ik goed, hebben met elkaar op de cursus gezeten. In onze visie op het voetbal en de omgang met de spelers denken wij hetzelfde”, zegt Van Alebeek na een zondag waarop ook voor HVCH de Hoofdklasse gloort.

“Sec genomen hebben we het behalen van het kampioenschap vanaf nu in eigen hand, daar is geen speld tussen te krijgen. Maar de realiteit is dat er nog zeven wedstrijden te gaan zijn met daarbij de duels met concurrenten als Schijndel en Someren. Voor de nacompetitie heeft HVCH zich al geplaatst en dat was vooraf ons streven. Net als het overtreffen van het puntenaantal (45) van en de derde plaats van afgelopen seizoen ook een doel is. Dat wil niet zeggen dat wij weglopen voor de huidige stand van zaken, hoewel vanuit de vereniging geen enkele druk op de spelers wordt gelegd. Hoofdklasse hoeft niet, maar mag natuurlijk wel. Al was het alleen maar om die ervaring mee te pikken.”

Karakterologisch

Het feit dat al gedacht wordt aan verbreding van de nu 16-koppige selectie impliceert dat HVCH wel degelijk rekening houdt met een eventuele promotie. “Ik denkt dat de stap van de tweede- naar de eerste klasse minder groot is dan die vanuit de eerste- naar de Hoofdklasse. Dat houdt echter niet in dat wij gekke dingen gaan doen. Bram Wonders keert terug op het oude nest en daar zijn wij hartstikke blij mee. Hij past ook karakterologisch in onze selectie, heel belangrijk. Spelers die alleen maar goed kunnen voetballen genieten niet onze voorkeur. Onze kracht is het groepsgevoel, zowel binnen als buiten het veld. Het besef dat we het altijd samen moeten doen.”

foto HVCH

Be Sociable, Share!