Houdoe en bedankt

foto Robert Janzen

Eigenlijk had Mark Schenning zich al min of meer ingesteld op de nacompetitie, bekent hij de dag na het binnenhalen van de titel in de eerste klasse, terwijl de selectie van Schijndel zich opmaakt voor een gezamenlijke lunch en aansluitende festiviteiten van de supportersvereniging. “Die druk, hè. Die werd hoog, ook en met name voor HVCH. Via een live-verbinding waren we van hun wedstrijd op de hoogte. Het duurde alleen wel lang voordat wij zelf scoorden.”

Toen dat tien minuten voor tijd gebeurde, wist Schenning – met een 2-0 achterstand van HVCH – dat de buit binnen was. “In voetballend opzicht waren wij het hele seizoen op zijn minst één van de betere ploegen. Eén keer zijn we gedeeld koploper geweest, voor de rest hebben we constant achtervolgd. Dat kwam omdat we vooral in de wedstrijden tegen de kleintjes teveel punten lieten liggen. Maar ja, wanneer worden ook alweer de prijzen verdeeld? Heel lekker dit. Nog een paar traininkjes en dan kunnen we in alle rust toewerken naar volgend seizoen.”

Structureel

Waarin Schijndel zich na de – snelle, want al na één jaar – terugkeer in de Hoofdklasse wil richten op handhaving. “Ongeacht de uitkomst, hadden we onze voorbereidingen al grotendeels afgerond. De groep moest vooral ook breder worden, die was dit seizoen echt te smal. In totaliteit hebben we nu 23 spelers op papier. We mikken op 24 tot 25 spelers. Insteek is echter dat jongens op de eerste plaats graag voor Schijndel moeten willen voetballen en uit de regio komen. En dat daarnaast de talenten uit eigen gelederen – die er absoluut zijn – doorstroommogelijkheden krijgen. Dat plaatje ziet er goed uit. Nu we weer terug zijn in de Hoofdklasse, willen we daar ook blijven. Structureel.”

Be Sociable, Share!