Horizon verbreden

Hij meldt het terloops. RKDSV, vierdeklasser uit Diessen, werkt met videoanalyses. Een constatering die niet alleen aangeeft hoe serieus Ömer Kaya  met de verantwoordelijkheden van het trainerschap omgaat, maar ook over de manier waarop het voetbal beleefd wordt onder de rook van Tilburg. “Een geweldige club met ongelooflijk enthousiaste mensen.” Toch heeft de Vlijmenaar zijn vertrek aangekondigd.

“Inclusief dit seizoen, ben ik straks twee en een halfjaar bij RKDSV werkzaam geweest. Eigenlijk is alles goed aan deze club. Betrokkenheid, beleving, noem maar op. Dat meen ik echt. Maar ik ben nu in een fase aanbeland, waarin ik graag op een iets hoger niveau zou willen werken”, zegt Kaya (46), die in het verleden op relatief jonge leeftijd hoofdcoach was van Longa, nadien de landelijke A-jeugd van zowel RKC als RBC onder zijn hoede had en als voormalig medewerker Voetbaltechnische Zaken van de KNVB twee jeugdselecties coachte.

Sollicitatieprocedures

Omdat gevoelsmens Kaya na Longa verkoos om toch zelf weer te gaan voetballen, is de focus eigenlijk pas sinds RKDSV volledig op het trainerschap gericht. Met het diploma TC1 op zak gaat de voormalig profvoetballer de markt verkennen. “Ik zeg heel eerlijk dat ik niet echt thuis ben in de sollicitatieprocedures in het voetbal. Zal me daarin moeten verdiepen. Tot nu toe zijn dingen via via op mijn pad gekomen, ben altijd gevraagd. Hoe dan ook wil ik met RKDSV voor een waardige afsluiting zorgen. Dat is het minste dat ik deze mensen verschuldigd ben. Bovendien past die gedachtegang ook in mijn filosofie. Als je iets doet, moet je het goed doen.”

Be Sociable, Share!