Hopen op ijspret

Eerst het bekerduel met Unitas Gorinchem nog overleven en vanaf dan mag van Kees van Loon Koning Winter binnenvallen. Een uitgestelde herstart van de competitie zou de coach van Longa als zeer welkom ervaren in verband met de blessures van de aanvallers Jelle Hakkert en Bram Somers. “Met hen erbij hadden we nu minimaal drie punten meer kunnen hebben.”

Als aanspeelpunten in en rondom de zestien van de tegenstander zijn Hakkert en Somers belangrijke pionnen in de speelwijze van Longa. “Maar Hakkert heeft een knieband afgescheurd en verwacht ik pas rond Carnaval terug. Somers heeft een scheur in een knieband, zijn herstel duurt waarschijnlijk wat minder lang. Tot die tijd moeten we het anders invullen. Zondag maakte Giovanni Andjole er twee en dat was lekker. Al moet ik zeggen dat de weerstand van Rood Wit V. pover was. Met alleen maar wachten op een fout van de tegenstander, ga je het op termijn niet redden. Ik ben trouwens sowieso niet onder de indruk van deze  afdeling in voetbaltechnisch opzicht.”

Hakkert

In het spierballengevecht acht Longa zich met twee punten achterstand op nummer twee Vlissingen en vijf op koploper EFC nog niet uitgeschakeld voor de prijzen in de eerste klasse C. “Ik moet toegeven dat ik niet verwacht had dat EFC zich zo lang bovenaan zou handhaven. Met veel arbeid en teamdiscipline kun je ver komen in deze klasse, blijkt. Onze insteek vooraf was een plaats bij de eerste vijf. We liggen wat dat betreft aardig op koers. Ook inzake de verandering in speelstijl die we hebben doorgevoerd. Niets ten nadele van de anderen, maar de aanwezigheid van Hakkert is daarin heel bepalend. Daarom begrijp je dat ik hoop dat de schaatsen vanaf januari uit het vet kunnen. Leve de ijspret.”

Be Sociable, Share!