Hij kan het niet laten

Liefhebber of niet, wie de leeftijd van 42 heeft bereikt, hobbelt in de regel allang mee in een lager elftalletje. Patrick Leijtens vormt één van de uitzonderingen hierop. Met NEO’25 probeert hij als spits zijn team mede naar een hoger plan te trekken. “Scoren is altijd mijn ding geweest en zal dat blijven, maar ik vind het ook mooi om te zien dat een jeugdige teamgenoot aantoonbaar beter wordt”, zegt de ex-prof van RKC en NAC aan de vooravond van de Sprang Capelse klassieker.

Het duel met SSC’55 dat hij voor het eerst binnen de lijnen gaat meemaken. “Persoonlijk ken ik de sentimenten niet, maar ik merk om heen dat die wedstrijd heel erg leeft. Er is van alles geregeld voor naderhand, ik heb begrepen dat er veel publiek wordt verwacht.” Afgaande op de taferelen die zich meestal voor doen bij derby’s zal het vermoedelijk weer een middagje knokvoetbal worden voor Leijtens. “Onze insteek is om de bal het werk te laten doen, maar daar komt het in deze derde klasse helaas niet altijd van. Zaterdag stond ik bij GVV bijvoorbeeld tegen twee lantaarnpalen en dat is geen pretje.”

Niettemin geen reden voor hem om een stap terug te doen. “Ik wil zo lang mogelijk blijven voetballen op een zo hoog mogelijk niveau. Ik ben, relatief gezien natuurlijk, nog hartstikke fit. Doe daar ook best veel aan. Kijk, je moet mij niet vijf keer achter elkaar de diepte in sturen, want dat trek ik niet meer. Maar ik heb nog steeds mijn waarde. Anders zou ik er ook niet meer aan beginnen. Wat wij willen met NEO? De nacompetitie halen met zoveel mogelijk frivool voetbal. Vergis je niet, wij hebben met dit jonge ploegje best voetballend vermogen.  Voor de beker speelden wij op De Herdgang met 2-2 gelijk tegen PSV, niet geheel toevallig eveneens een team dat wil voetballen.”

1-op-1

Binnenkort gaat Leijtens ook als spitsentrainer aan de slag bij NEO. “Deze club wil stapsgewijs vooruit en ik lever daar graag een bijdrage aan. Er komt straks een hele lading jeugdspelers aan door de aanleg van een nieuwe wijk nabij het sportpark.” Misschien heeft hij momenteel zelf ook even behoefte aan wat extra afwerken op doel, want zijn teller staat pas op twee. “Inderdaad pas. Maar ach, ik weet hoe het gaat werken. Die ballen gaan er straks wel weer in. Ik heb een weddenschap lopen om een kratje bier dat ik dit seizoen twintig doelpunten maak. In de buurt van die 1-op-1 moet ik wel kunnen eindigen…”

Be Sociable, Share!