‘Hier ontstaat iets’

foto Robert Janzen

Uitgeschakeld in de beker en een pak slaag in de eerste competitiewedstrijd. Bepaald geen lekkere start voor OSS’20. Het gemor is al hoorbaar. “Geen redenen om in paniek te raken”, verzekert Roland Schuermans. “Deze club is een nieuwe weg ingeslagen. Die van herkenbaarheid, met veel Osse jongens. Geef ons de tijd.”

De coach uit Tilburg ziet de parallel met Dongen, waar hij ook bouwde aan een team met veel jeugdspelers en na een aanloopperiode met horten en stoten vervolgens het ene succes na het andere binnenhaalde. Moraal van dit alles: bewaar de rust en het gaat ongetwijfeld goed komen. “Daar geloof ik oprecht in. OSS beschikt echt over een groep met veel potentie. Ik zie tijdens de trainingen dingen waarvan ik denk, hier is iets aan het ontstaan. Mijn achterhoede is talentvol maar jong. En jong betekent in de regel wispelturig, niet constant genoeg. In de drie bekerwedstrijden scoorden wij tien doelpunten en dat is prima. Maar als je er aan de andere kant twaalf om je oren krijgt, schiet het per saldo niet op. We zijn nog zoekende naar de balans tussen aanvallend, attractief voetbal en degelijkheid achterin”, weet Schuermans.

Top vijf

Ziek was hij zaterdagavond en zondag naar eigen zeggen na de 4-1 nederlaag bij HVCH. Want Schuermans predikt dan wel aanvallend voetbal, aan verliezen heeft ook hij een bloedhekel. “Zeker als het gaat zoals bij HVCH. Intern hebben we dat duel inmiddels besproken en de eensluidende conclusie was dat onze vier dragende spelers niet thuis gaven. In de derby tegen TOP hebben we zondag de gelegenheid tot herstel. Nee, zeker geen eenvoudige klus. Maar dat zijn wij ook niet voor hen. Ik durf te stellen dat wij één van de beste voorhoedes van deze afdeling hebben. Misschien moeten we een jaartje wachten om echt mee te kunnen doen om de prijzen, maar al met al acht ik dit OSS wel in staat om uiteindelijk in de buurt van de top vijf te eindigen.”

Be Sociable, Share!