Hete adem

foto Robert Janzen

Tijdens de winterstop maakte Mark Schenning een rekensommetje. Schijndel mocht volgens hem maximaal vijf tot zeven punten verliezen als het nog aanspraak wilde maken op het kampioenschap. Met twee nulbeurten op rij na een serie van 15 uit 5 heeft de eersteklasser de limiet dus al bereikt. “De druk op HVCH opvoeren is vanaf nu het uitgangspunt”, zegt de coach na de oorwassing (5-0) bij Heidebloem.

Schenning probeert het pak slaag in Limburg te nuanceren. “We betalen nu de prijs voor een te smalle selectie. Tegen Heidebloem misten we zes volwaardige krachten, waaronder Solmaz en Ameziane. Dat is op zich al veel en voor deze groep helemaal. Dan moet je een beroep doen op spelers die tezamen nog niet klaar zijn voor dit werk. Niettemin kregen wij de kans op 0-1. Die misten we en na de enigszins lucky 1-0 van hen, gaven we het daarna binnen een paar minuten weg.”

De ex-prof grijpt de gelegenheid aan om de druk op HVCH te verhogen. “Zes punten is fors, maar om te beginnen krijgen we ze zelf nog. Zij spelen nog tegen Schaesberg, want vergelijkbaar is met wat Someren voor ons is: een angstgegner. Klopt, in eerste instantie zullen we zelf aan de bak moeten, we kunnen ons weinig meer permitteren. Toch kan het nog steeds, mijn gevoel zegt dat het close gaat worden. Ook clubs als HVV en Someren doen nog mee. Ik ga er hoe dan ook vanuit dat Schijndel minimaal nacompetitie speelt. Winst tegen TOP op Tweede Paasdag is normaal gesproken voldoende voor het behalen van de tweede periode.”

Geld

Eerste klasse of wellicht toch Hoofdklasse; de wens van Schenning om na de zomer met een bredere selectie aan de slag te gaan, wordt gehonoreerd. “Eens te meer is gebleken dat je anders in de problemen komt, er vanuit gaande dat je wilt meedoen. En dat wil Schijndel. Lukt het nu niet, dan gaan we volgend seizoen voor de titel. Als het Hoofdklasse wordt, is handhaving het doel”, weet Schenning, die verheugd is met de toezeggingen die tot dusver al gedaan zijn. Naast Wiekema (UNA), Egmond (De Valk) en Alibasic (Berghem Sport) heeft de coach nog een linksbenige middenvelder en een verdediger op zijn verlanglijstje staan. “Op Solmaz en Ameziane na blijven de spelers van wie wij dat wilden. Ondanks sterk verminderde aanbiedingen. De tijden dat met geld gesmeten werd, zijn voorbij. Spelers moeten graag bij ons willen spelen. En velen willen dat.”

Be Sociable, Share!