Het kan verkeren

In het voorjaar stond Nemelaer bij wijze van spreken nog met één been in de Hoofdklasse. Een paar maanden later, een illusie armer maar als het goed is een ervaring rijker, is het vooral worstelen voor de eersteklasser uit Haaren. “Alles wat vorig seizoen mee zat, zit nu even tegen”, vat Piet Drijvers de stand van zaken in een notendop samen. Die leert dat Nemelaer zich na blok 1 in de gevarenzone bevindt.

Voor de coach echter geen aanleiding om ’s nachts badend in het zweet wakker te worden. Drijvers is enerzijds weliswaar uiterst begaan met hetgeen hij bezig is, maar bezit ook de kunst van het relativeren. “We wisten vooraf van onze valkuil. Als je bijna kampioen wordt, verwachten mensen dat je het jaar erop weer meedoet. Maar net als vorig jaar is onze doelstelling intern dezelfde gebleven en die is handhaving. Wij kunnen niet zeggen: ‘geef ons de bal maar en dan zullen wij het wel even laten zien’. Hard werken vanuit een goeie organisatie, dat is onze grootste kracht.”

Drijvers heeft niet de indruk dat het daaraan momenteel schort. Hoewel 15 tegentreffers in zeven wedstrijden tegenover 30 in het gehele vorige seizoen toch een indicatie lijkt. Dat het allemaal net wat minder strak is. “Vorige week had onze keeper een offday (4-5), dat kan een keer gebeuren. Maar neem die wedstrijd van zondag. Die jongen van Best Vooruit schiet er twee binnen, niet normaal. Goals die hij in het vervolg van zijn carrière niet meer zal maken. Bij 1-1 lieten wij een grote kans onbenut en uit de tegenaanval wordt het 2-1. Op het laatst werd de 3-3 van ons afgekeurd wegens buitenspel. Nou, ik geef je op een briefje, dat kon gewoon niet. Iedereen die een beetje affiniteit met het spel heeft, zal dat beamen.”

‘Schijterd’

De scheidsrechter ging echter in op het vlagsignaal van de (club)assistent langs de lijn. “Bij het verlaten van het veld richting kleedkamer heb ik hem dat even duidelijk gemaakt. In normale bewoordingen. Frustratie ja, maar ook In de hoop dat hij er op zijn minst over zou gaan nadenken.  Indirect riep ik ten langen leste tegen onze spelers dat praten geen zin had, omdat hij een schijterd was. Daarop kreeg ik rood. Voor het eerst in dertien jaar. Ik zal mijn eventuele straf accepteren. Weet je, het is allemaal leuk en aardig die jonge scheidsrechters, maar wat ervaring en inlevingsvermogen zou ook niet verkeerd zijn.”

Wat niet wegneemt dat Drijvers weet dat Nemelaer de fout eerst bij zichzelf moet zoeken. “Optisch constateer ik geen verschil met de geleverde arbeid ten opzichte van vorig seizoen. Misschien dat er in het onderbewustzijn iets in de koppies is gaan zitten, dat kan. Hoe dan ook, we moeten gewoon weer eens winnen, want we mogen niet teveel achterop raken”, aldus Drijvers, die de komende tijden daarbij geen beroep kan doen op Thijs Burgmans, de beste aanvaller van het stel. Hij wordt volgende week geopereerd aan een enkel (botsplinters).

Be Sociable, Share!