Het kampioenschap van Etten en Leur

De echt scherpe kantjes zijn er inmiddels wel af. Toch is de lokale clash in Etten-Leur tussen Unitas’30 (Leur) en Internos (Etten) nog altijd redelijk beladen. “Wij willen promoveren, dus winst is het uitgangspunt”, zegt aanvoerder Maikel Mol van Internos. “Bovendien zou een gedeelte van de familie dan weer eventjes stil zijn.”

Grappig misverstand. Het sportieve cv van Mol (26) bevat één opmerkelijke regel. Achter het seizoen 2009-2010 staat de naam van Unitas. Terwijl Mol desgevraagd tekst en uitleg geeft over zijn keuze om Internos op dat moment – vlak na de degradatie uit de eerste klasse – te verlaten en het jaartje Unitas als verfrissend en aangenaam omschrijft en dat fronsende wenkbrauwen oplevert, valt opeens het muntje. Mol sprak over Unitas uit Gorinchem. “Nee, nee, kom op zeg, geen Unitas’30.”

Voedingsbodem

Die move zou bij Internos namelijk nooit echt begrepen zijn. De beweegredenen achter de werkelijke stap een stuk beter. “Zij zagen in mij degene die de kar moest trekken in de tweede klasse. Maar dat kon ik nooit in mijn eentje. Ik was het met een aantal zaken niet eens en we kwamen er niet uit.” De frisse neus – in Gorkum dus – deed beide partijen goed. Toen Internos een jaar later aan de bel trok bij Mol was de voedingsbodem voor een sportief gezonde en gestructureerde voortzetting gelegd. Onder meer door de komst van Ger Musters, een trainer die Mol hoog heeft zitten.

Meedoen om de prijzen is de insteek voor Internos. Met een volgens Mol sterke as, een prima invulling aan de zijkanten en de wetenschap dat de groep breed is vanwege het kwalitatief sterke tweede elftal, staat het fundament. “Is het niet dit jaar, dan toch zeker volgend seizoen moet Internos naar die tweede klasse. En als dat gebeurt, zijn we sterk genoeg om daarin stand te houden. Mogelijk aangevuld met een spits, want doelpunten maken is momenteel een minder punt bij ons. Dat zal niet makkelijk zijn, want volgens mij zijn heel veel clubs daar naar op zoek.”

Uitgaansleven

De nakende versie van Unitas tegen Internos wordt de zesde die hij als speler gaat meemaken. “De spelers van beide clubs kennen elkaar redelijk tot goed. Bijvoorbeeld van het uitgaansleven. Jawel, het leeft zonder meer. Al is het alleen maar vanwege de aandacht die deze wedstrijd krijgt. Naast de sentimenten hebben zij ook hun ambities, willen ook blijven meedoen om de bovenste plaatsen. Axel ligt weliswaar een aantal punten voor, maar mijns inziens ligt de competitie nog open. Nu we iedereen een keer gehad hebben, durf ik te stellen dat wij van niemand meer hoeven te verliezen. Internos zal alleen maar groeiende blijven.”

Be Sociable, Share!