Het gras bij de buren

Het blijft zijn streven om weer in die Hoofdklasse te voetballen. “Want ik kan dat niveau makkelijk aan”, laat Joep van Maasakkers geen ruimte voor twijfel. Deze zomer ruilde hij hoofdklasser Nuenen niettemin vrijwillig in voor eersteklasser Geldrop. “Een heel goeie keus”, vindt de Eindhovenaar. “Bij Nuenen was het d’r in en d’r uit. Bij Geldrop krijg ik het volledige vertrouwen. Vanaf dag 1.”

Los van het podium waarop een en ander plaatsvindt, bewijzen de koele cijfers zijn gelijk. Elf doelpunten prijken er al achter zijn naam. “In negen wedstrijden, want één duel heb ik gemist. Eigenlijk ben ik altijd wel een scorende speler geweest. In de A1 heb ik zelfs de Koen Dillen-trofee gewonnen met ik meen iets van 24 of 25 goals. In het eerste van Nuenen werd ik alleen maar als vleugelaanvaller gebruikt. Als ik tenminste speelde in de twee jaar dat ik bij de selectie zat. Maar okay, daar is de concurrentie natuurlijk ook groter.” En het verwachtingspatroon. “Weet je, aan de ene kant is het jammer dat het zo gelopen is, maar nu ben ik min of meer verzekerd van speeltijd. En daar is het me uiteindelijk wel om te doen.”

De meest recente statistieken wijzen eveneens uit dat Geldrop herstellende is van een dramatische start. “Tja, hoe dat kwam… Beginnen met een 7-0 nederlaag was een totale blamage. Qua samenstelling is sindsdien niet eens zo gek veel veranderd. We weten elkaar de laatste weken makkelijker te vinden. Raken beter op elkaar ingespeeld. Voor mij persoonlijk is het heerlijk om weer in de spits te staan. Krijg van de trainer de vrijheid van bewegen. Als ik naar zijn zin te weinig aan de bal kom, wijst hij me zelf op de ruimtes tussen de linies. Dat ik me bij momenten dus wat meer moet laten inzakken.”

Briefje

Joeppie is in zijn element. Showde hij onder meer zondag tegen EFC. Een late tackle op hem  betekende een rode kaart en met de daardoor ontstane ruimte wisten Geldrop (5-0) en hijzelf (3x) nadien wel raad. De vijftien doelpunten die Van Maasakkers voor de seizoenstart noteerde op het briefje van Frank Brands aangaande persoonlijke- en teamambities gaat hij natuurlijk makkelijk halen. “Als ik dat aantal met de wetenschap van nu niet haal, heb ik het slecht gedaan. Ja, behalve als wij ondanks dat zouden promoveren. Want dat belang overtreft alles. Of wij daar klaar voor zijn? Nou, voor de onderste ploegen in die Hoofdklasse doen wij echt niet onder. Ooit wil ik weer minimaal in die afdeling voetballen. Maar waar hebben we het over? Laten wij met Geldrop eerst maar eens doorgaan met waarmee we nu bezig zijn. Zondag bij De Valk, ja. Kijk daar naar uit. Dat zijn de mooiste potjes. Waarin voor Geldrop zeker mogelijkheden liggen. Het is aan ons om dat ook te laten zien.”

Be Sociable, Share!