‘Heel wat te bewijzen’

Resoluut helpt Rick Dielemans de veronderstelling meteen om zeep. “Toine Marijnissen heeft hier part noch deel aan. Jacques Sweres, de nieuwe coach wilde mij graag erbij, en daarom speel ik volgend seizoen voor Baronie”, veegt de 19-jarige aanvaller iedere betrokkenheid van de huidige coach van Boeimeer en straks Baronie 2 omtrent zijn overgang van tafel. “Ik was wel verrast dat Baronie zich meldde, want voor mijn gevoel draai ik geen geweldig seizoen.”

Terwijl Dielemans – wiens naamgenoot Jan (“Wie? Nooit van gehoord.”) ooit een begrip was in Baronie-kringen als rechtsback spelende politieman – in het seizoen hiervoor nauwelijks in actie kwam vanwege een meniscusblessure en een langdurige (7 duels) schorsing. “Waarom? Ik had gevochten. Nee, normaal houd ik daar helemaal niet van. Maar als je constant wordt geschopt en uitgedaagd, kan er een moment van kortsluiting ontstaan.” Hoe dan ook, Dielemans is in potentie een bovengemiddeld getalenteerde voetballer. Anders word je op 14-jarige leeftijd niet gescout door RBC Roosendaal. In West Brabant ontwikkelde Dielemans zich naar eigen zeggen prima. Toch trok hij na drie jaar eigenhandig de stekker uit het avontuur dat spelen in een betaald voetbalorganisatie heette. “We moesten voortaan in Bergen op Zoom gaan trainen en ik zat in Roosendaal op school. Een en ander hield in dat ik vanaf zes uur in de ochtend tot half tien ’s avonds in de weer was met school en voetbal. Dat vond ik te gortig. Helemaal omdat wij als spelers zelf voor de kosten moesten opdraaien. Dat kon ik mijn ouders niet aandoen.”

En zodoende streek Dielemans neer op het oude nest aan de Heksendans. “In het hele verhaal eromheen was het weer als vanouds, top dus. Maar voetballend is het in die lagere amateurklassen niet je van het. Je moet soms springen voor je leven. En uiteindelijk ga je daar niet beter door spelen”, weet de tweebenige vleugelaanvaller. “Ik ben heel blij met deze kans bij Baronie en zal me voor meer dan honderd procent inzetten. Dat is ook nodig, want de concurrentie is groot en ik heb natuurlijk nog heel wat te bewijzen. Maar misschien wordt dit de opmaat naar iets heel moois, ja”, geeft de lasser van beroep aan dat het heilige vuur in hem nog steeds brandt.

Be Sociable, Share!