‘Heb niks gedaan, zei hij ook nog’

henk-vosNou heeft Henk Vos in zijn carrière toch al heel wat meegemaakt, maar zo bizar als zaterdag had de trainer van Kogelvangers het nog niet gezien. De trainer van tegenstander Seolto schopte toen een speler van Kogelvangers neer, die op weg was naar een leeg doel en dus een zekere goal. Schopte? Seolte-voorzitter en ex-scheidsrechter betaald voetbal Jack van Hulten repte toch over ‘ondersteboven lopen en een lichte vorm van geweld’? “Onderuit schoppen! Ik heb niks gedaan, zei hij ook nog. Ongekend!”

Los van de aard van het gepleegde feit was het sowieso een absurde actie van Frans Ceton, de coach van de Zevenbergse zaterdagderdeklasser. Vos haalt de gebeurtenissen vanuit zijn perspectief nog eens terug. “Het stond 3-3 en Seolto was aan het drukken. In de voorlaatste minuut maakten zij de 4-3. Dolle vreugde bij hen. Hun spelers lagen op en over elkaar bij de cornervlag. Maar onze grensrechter had voor buitenspel gevlagd. En naar wat ik later begreep van Seolto-mensen, was het ook daadwerkelijk buitenspel. De scheidsrechter keurde het doelpunt alsnog af. Indirecte vrije trap voor Kogelvangers dus.”

“Hun keeper stond inmiddels ergens ter hoogte van de middenlijn blij te zijn. Nemen, riep ik naar mijn spelers. Daardoor konden wij met een aantal spelers zo doorlopen richting hun goal. Marc Gorter was daar naar op weg, toen ik opeens die trainer het veld in zag rennen en Gorter torpedeerde. Ik zag het gebeuren en rende naar de plek. Wat doe jij nou?” In no time ontstond er een matpartij tussen beide partijen. “Ik heb er mezelf afzijdig van gehouden. Stond bij de scheidsrechter en Van Hulten. Die trainer had zich inmiddels snel uit de voeten gemaakt.”

Rood

“Ik moet zeggen dat de scheidsrechter geen beste indruk maakte. Hij trok tien gele kaarten, terwijl het er echt niet overdreven hard aan toeging. Naderhand trof ik hem in de bestuurskamer toen hij het wedstrijdformulier invulde. Waarop hij nog eens drie rode kaarten voor Seolto noteerde, waarvan één voor de trainer. Volgens mij moet je een kaart tonen, maar goed. Wat eveneens vreemd was: toen ik hem vroeg met wat voor gevoel hij nou naar huis zou gaan, lachte hij mij vierkant uit.”

Vos is twee dagen na het incident nog altijd verontwaardigd. “Kreeg ik van die mensen daar verwijten naar mijn hoofd. Waarom? Als de scheidsrechter aangeeft dat het een vrije trap voor ons is, mogen wij toch verder spelen? En dat ik het veld in rende… Wat zou jij doen in dit geval? Is toch te gek voor woorden dat een trainer een speler onderuit schopt, of niet dan? Als speler was ik heus geen lieverdje, maar als trainer zou ik zo’n actie nooit in mijn hoofd halen. Nooit.”

Be Sociable, Share!