Hart voor de zaak

Dit seizoen is Lars van Loenhout eigenlijk pas sinds kort echt doorgedrongen tot de startende elf van Beek Vooruit. Twee jaar geleden maakte de nu 21-jarige multifunctionele speler de overstap vanuit de Beekse junioren. Zondag zat Van Loenhout op de bank. Hij was in de dagen voor het duel bij ZBC’97 namelijk ziek geweest. Met hem ontbrak nog een aantal basisklanten en dat heeft Beek Vooruit geweten. Door de nederlaag (1-0) zijn de kampioenskansen danig geslonken. “Maar we moeten door. Iets anders rest ons niet”, vindt de zoon van een melkveehouder.

Niet zeuren, hard werken en hart voor hetgeen je doet zijn sowieso eigenschappen die bij Van Loenhout in de genen zitten. Elke dag rinkelt rond 6 uur in de ochtend het belletje: de koeien moeten gemolken worden. “Iets half doen ligt niet in mijn aard. In principe is het de bedoeling dat ik de zaak op termijn overneem van mijn vader, zoals het er nu tenminste voor staat. Ja, het is een beetje een uitstervend beroep. Jammer is dat. Je bouwt een band op met die dieren, echt. Niet zo extreem als bij mijn vader, want als een dier ziekjes is, zit het bij hem ook niet helemaal lekker. Ieder beest is een individu en als zodanig behandelen wij onze koeien ook. Een prachtig beroep.”

Tussen de bedrijven door trapt Van Loenhout dus een balletje bij Beek Vooruit. “Ook serieus, hoor. Al vanaf de jongste jeugd zit ik bij deze club. In de loop der jaren ben ik fysiek een stuk sterker geworden en dat komt goed van pas. Van nature ben ik een nummer tien en ik speel ook het liefst achter de spitsen, maar behalve keeper heb ik op zowat alle posities al gespeeld in het eerste. Tja, dat heb je als je op meerdere posities bruikbaar bent. Ambities? Die moet je altijd hebben, maar daar ben ik eerlijk gezegd niet zo mee bezig. Ik wil veel en goed voetballen in Beek Vooruit 1. En proberen promotie naar die derde klasse af te dwingen. Zondag tegen Sprundel zijn we weer zo goed als compleet. Dan moeten we de drie punten op de Beek houden. Zelf winnen, meer kunnen we voorlopig niet doen. Ook die inhaalwedstrijd tegen Rood Wit W, dan hebben we in ieder geval alvast één prijsje binnen”, doelt Van Loenhout op het beslissende duel in de strijd om de tweede periodetitel.

Be Sociable, Share!