Halsteren mikt op Hoofdklasse, later…

Peter Maas op Tuvalu“Nee, nee. Is absoluut geen druk wegnemen. Ik houd juist van druk opleggen, maar dan moet die wel reëel zijn. En praten over een prijs met Halsteren is dat momenteel niet”, verzekert Peter Maas in de aanloop naar de tropenweken die zijn team wacht met zes competitieduels plus de halve finale van de beker tegen ASWH binnen 21 dagen. “Op termijn willen we wel naar de Hoofdklasse en daar een stabiele rol vervullen.”

Op de weg daar naar toe heeft eersteklasser Halsteren de selectie voor volgend seizoen – wanneer Maas en consorten dus daadwerkelijk willen meedoen – in deze dagen voor tweederde rond. De completering vindt gedurende de komende maanden plaats volgens Maas. “Zo twijfelt een aantal jongens nog, zoals wij anderzijds ook nog niet zeker weten of wij met ze verder willen. De wedstrijden die er nu aan komen gebruiken wij als staf ook om verder door te selecteren. Naast het binnenhalen van de  noodzakelijke punten uiteraard. Overleven en dan bij voorkeur zonder nacompetitie. Dat is ons uitgangspunt in dit eerste jaar in deze afdeling.”

Niettemin heeft Halsteren in de derde periode samen met Nemelaer de minste verliespunten op het conto. “Daarover praten heeft niet zoveel zin. Daar zijn we nog niet stabiel genoeg voor. Wij wonnen laatst van DOSKO om vervolgens tegen TSC na 35 minuten met 4-0 achter te staan, snap je?  Met ASWH krijgen we voor de beker een heel sterke tegenstander.  Niets is inderdaad uitgesloten en natuurlijk proberen we te winnen, maar we kijken toch vooral in een breder perspectief.”

De contouren van het Halsteren nieuwe stijl worden steeds meer zichtbaar. Omdat Jard de Langen straks vijf dagen per week in Amsterdam verblijft, zocht Maas een andere doelman en vond die in Arjan Christianen, de huidige reservekeeper van Willem II. “Een jongen uit Oud-Gastel, dus plus plus”, doelt Maas op het regionale karakter dat de club nastreeft. “Het beleidsplan voor de komende jaren is opgebouwd uit drie componenten. Het zoveel mogelijk inpassen van eigen jeugd. In dat kader hebben we inmiddels al vijf A1-spelers bij de selectie gehaald. Nee, niet alleen voor de breedte. Een paar manifesteert zich nu al prima, die kan (en moet) ik eventueel al inzetten, omdat er nogal wat spelers op scherp staat.“

Rek

“Daarnaast hebben we een aantal clubvoetballers binnen de selectie die al vanaf de opmars vanuit de derde klasse meevoetbalt en waar bovendien nog rek in zit als de Hoofdklasse als maatstaf dient. Denk daarbij bijvoorbeeld aan jongens als Robin Hansler en Thomas van der Spek. Ten derde gerichte versterkingen uit de regio. Zoals Vincent Vervoort (ex-Baronie, nu Unitas), zoals de gebroeders Dietvorst (DOSKO). Die komen vanwege een onderbezetting van het middenveld. We kijken nu effe verder hoe een en ander zich ontwikkelt. Frits Paap? De intentie is om met hem door te gaan. Hoewel hij er voor het tweede seizoen op rij een paar maanden uit is geweest. Dat is wel een aandachtspunt. Zijn voetballende kwaliteiten staan voor mij niet ter discussie.”

In een ver verleden acteerde Halsteren al eens op hoofdklassenniveau en zeker niet onverdienstelijk, maar uiteindelijk hield het verhaal geen stand. Met een hoop ellende bovendien. “Maar nu is nu. We zijn open en transparant over ons beleid en denken een mooie functie te vervullen in de streek tussen Breda en Goes. De faciliteiten zijn uitstekend en de ambities gefundeerd. Voor de voetballende regio wordt Halsteren de place to be.”

Be Sociable, Share!