Grote en kleine doelen

foto Jeffrey Oomens

Los van de martelgang die de selectie van De Valk sinds februari onderging met de uiteindelijk haast onvermijdelijke degradatie tot gevolg, had Jurgen Pinckers reeds besloten te stoppen met voetbal. Dat wil zeggen op het veld. Een jaartje in de zaal op het hoogste niveau leek de 41-jarige keeper een uitdagend alternatief.

Dat is nog steeds zo. “Misschien werd het doel me te groot, ha, ha. Zonder gekheid, daar zit wel een kern van waarheid in. Jammer dat het op deze manier eindigde, maar je kunt de regie blijkbaar niet altijd voeren.” Tja, soms brengt het leven onverwachte wendingen. In meerdere opzichten. Aangezien Bart van Limpt – beoogd assistent van de nieuwe hoofdtrainer Frank Weijers – besloot zijn actieve carrière op verzoek alsnog te verlengen, hadden De Valk en Weijers ineens een vacature. “Daarna is het eigenlijk vrij snel gegaan. Dat ik keeperstrainer wilde worden was voor mij allang duidelijk. Nu kwam die extra rol als assistent op mijn pad. Een mooie gelegenheid om te ondervinden of dit iets is voor mij. Ik stap er onbevangen in en volgend jaar zal de balans worden opgemaakt.”

Eredivisie

De agenda van Pinckers zal de komende twaalf maanden voller dan vol zijn. “Bij Fermonia Boys wordt twee keer per week getraind plus de wedstrijd op vrijdag of wellicht zaterdag. Tel daarbij de verplichtingen bij De Valk op en dan mag je het woord pittig best gebruiken in combinatie met een drukke baan…” Maar waar een wil is, is een weg. “Ja, en niet te vergeten met dank aan de steun van het thuisfront. Ach, dat keepen in de zaal op eredivisieniveau zal gezien mijn leeftijd vermoedelijk niet heel lang duren en wat dat assistentschap betreft wordt het dus afwachten. Nu al nadenken over een trainersdiploma is daarom voorbarig. Eén ding weet ik zeker. Als keeperstrainer ga ik sowieso door. In de eerste plaats omdat ik affiniteit met het vak heb en het verder gewoon leuk vind om met die keepers aan de slag te gaan. En daarnaast is er een markt voor. Het aanbod is wat dat aangaat niet heel groot.”

Be Sociable, Share!