Grasfobie

Hoewel Brabantia zeker in de breedte aan kracht heeft gewonnen, is Vlissingen volgens Bart van Limpt de grote favoriet in de eerste klasse C. Naast de Zeeuwen hebben de Eindhovenaren sowieso nog een extra tegenstander: grasvelden. Het eerste (en laatste) duel tijdens de oefencampagne op die ondergrond eindigde in een deceptie voor Brabantia. Het chagrijn was navenant.

Bij de oudjes welteverstaan. Van Limpt (34) rept over een spelersgroep waarin het wederzijdse acceptatievermogen groot is, maar toch sprake is van een leeftijdskloof. “De Playstation-generatie, hè. Is geen verwijt, maar je merkt de verschillen. In beleving met name. Ik, en de andere oudjes in onze selectie inclusief de trainer met mij, ben tot dinsdag chagrijnig als we op zondag een wedstrijd verloren hebben. Terwijl de jongeren alweer snel over een nederlaag heen stappen.”

Op de bruiloft van de momenteel van een blessure herstellende ploeggenoot Danny Banda – zaterdag na het 3-1 verlies bij HVCH – probeerde Van Limpt zich versneld over de teleurstelling heen te zetten. “Maar de trainer heeft toen geen woord tegen ons gezegd. In de nabespreking op dinsdag roerden we dat aan en het is verder ook geen thema meer. Het geeft alleen maar aan hoe slecht sommigen bij ons tegen verlies kunnen. Dat zit er zo ingebakken.”

Extreem

Hoe dan ook, Van Limpt zegt dat Brabantia klaar is voor de start van het seizoen. “Ik denk dat zondag tegen LONGA de vonken er vanaf spatten. Er spelen bovendien nogal wat oude sentimenten tussen spelers en begeleiding onderling. Ja, ik ga er vanuit dat ik speel. De concurrentie is toegenomen en we kunnen nu indien nodig doelgericht wisselen. Maar als ik het gevoel heb dat ik niet goed genoeg meer ben, was ik gestopt. Ik maak werkweken van rond de tachtig uur. Voetbal is een uitlaatklep. En een hobby. Waarbij ik echter altijd wil winnen. Tot op het extreme af.”

Eerst en vooral met goed voetbal. Op kunstgras lukt dat Brabantia in de regel heel aardig. “Laatst nog tegen DESK en PSV. Eén, twee keer raken, prima. Op normaal gras hebben wij vorig seizoen uit maar twee of drie duels gewonnen. Te weinig als je echt wilt meedoen. Daar zullen we ons mentaal overheen moeten zetten. Vroeger speelden we alleen maar op natuurgras en toen kon het ook.”

Be Sociable, Share!