‘Ging geen lichtje uit, maar ’n hele tl-bak’

Stijn Louwers heeft weleens beter geslapen dan afgelopen nacht. En dan niet eens zo zeer vanwege die flinke trap op zijn achterbeen. “Het hele verhaal heeft een enorme impact op mij gemaakt. Heb de film in mijn gedachten nog tig keer afgespeeld”, bekent de aanvoerder van Marvilde daags na de bij 2-1 gestaakte wedstrijd in Loon op Zand tegen Uno Animo.

foto vv Uno Animo H.Maas

foto vv Uno Animo H.Maas

Waarbij het min of meer een wonder was dat het zaakje niet verder escaleerde na die gebeurtenissen, vlak voor rust. “Het was op zich een normale wedstrijd met twee heel behoorlijk voetballende ploegen. Vanuit ons perspectief was het alleen storend dat de scheidsrechter onze grensrechter voor de derde keer genegeerd had na diens vlagsignaal voor buitenspel. Nee, onze grensrechter is verre van partijdig. Integendeel, ik vind juist dat hij wel wat vaker mag vlaggen. Maar goed, in dit geval maakte Uno Animo de2-1 en in onze ogen was die goal dik buitenspel.”

De arbiter vond van niet en beende richting middenlijn. “Ik was zo overtuigd van mijn gelijk, dat ik verhaal wilde halen. De scheids begon echter steeds harder te lopen, ik dus ook. Op een gegeven moment komt hun rechtsback ertussen lopen en probeert mij te blokkeren. Ik zette hem opzij. Zeker niet hardhandig, maar je kent dat wel. Want ik wilde maar één ding en dat was die scheidsrechter spreken. Opeens voelde ik een trap en lag op de grond. Later bleek dat die rechtsback mij een enorme schop tegen de achterkant van mijn bovenbeen had gegeven. Uiteraard reageerden mijn ploeggenoten daarop en in no time stonden er een stuk of vijftig mensen op het veld.”

Meer dan wat duw- en trekwerk over en weer vond echter niet plaats. Met dank ook aan Stijn Louwers, die de zaak aan het sussen was. “Ik heb onze eigen mensen geprobeerd te kalmeren en heb gesproken met de scheids en begeleiders van Uno Animo. Zij stelden voor om de wedstrijd te hervatten met een gele kaart voor mij en een rode kaart voor die rechtsback van Uno Animo. Per saldo leek het ons echter beter om niet verder te spelen. De emoties bij sommige spelers van Marvilde waren na die schop te hoog opgelopen.”

Excuses

De schopper, die het voorval aanvankelijk bagatelliseerde en zei gereageerd te hebben op een elleboogstoot van Louwers, gaf nadien toe dat hij fout zat. “Hij is bij ons in de kleedkamer geweest en heeft zijn excuses aangeboden. Drie spelers van ons accepteerden die niet, vandaar ook onze beslissing om niet verder te spelen. Persoonlijk vond ik het een goed gebaar van die rechtsback. De trainer van Uno Animo vertelde dat die jongen zoiets nog nooit gedaan had, dat hij zelfs betwijfelde of hij ooit geel had gekregen.”

Klik hier voor het restant van het interview op Amateurvoetbaleindhoven.nl

Be Sociable, Share!