‘Gewoon alles winnen’

Redelijk onbedreigd leek DHV na de winterstop op de titel af te stevenen. Maar na twee opeenvolgende nederlagen maken de zaterdagvierdeklassers uit Zevenbergschen Hoek het ogenschijnlijk toch nog spannend. Dennis Kortsmit, met 23 voltreffers topscorer van de lijstaanvoerder, relativeert de dip. “Je ziet zelden dat een team ongeslagen kampioen wordt. Met twee verliespunten voorsprong hebben we het nog helemaal in eigen hand. Gewoon alles winnen en we zijn er.”

Sinds begin dit seizoen keerde Kortsmit (21) terug op het oude nest. “Omdat DHV destijds geen volwaardig B-juniorenelftal op de been kon brengen, stapte ik over naar Virtus. Ik zat toen in Zevenbergen op school en zodoende was de link snel gelegd. Met Virtus ben ik in 2010 gepromoveerd naar de derde klasse. Op zich had ik het bij die club naar de zin, maar ik kreeg lang niet altijd speelminuten. En als ik die wel kreeg, dan vaak als linkshalf. Ik ben inderdaad links, maar vooral spits. Toen ik door kreeg dat DHV ging investeren in het bij elkaar brengen van een leuke selectie, zag ik weer perspectief bij mijn oude club. Die bovendien op zaterdag voetbalt en dat biedt meer mogelijkheden wat betreft de weekendindeling. Kortom, ik ben blij dat ik weer terug ben.”

Nog een bijkomend voordeel: Dennis kan weer samenspelen met zijn tweelingbroer Sander. De rechtspoot die met name verdedigend in ingesteld. Voordeel nummer zoveel en niet onbelangrijk, Dennis komt weer toe aan zijn oude ambt: doelpunten maken. In de jeugd, ook bij Virtus, heb ik veelvuldig gescoord. Mijn geheim? Ik sta altijd op de juiste plaats.” Toch wil Dennis Kortsmit niet teveel nadruk leggen op zijn productiviteit. Ploeggenoot Elias Mourigh prikte er inmiddels ook al 22 binnen en bij DHV is de collectiviteitgedachte een groot goed. “En of wij volgend seizoen wat te zoeken hebben in de derde klasse! Daarin gaan wij absoluut leuk meedraaien. En wie weet wat er op termijn nog meer mogelijk is als we onze spelersgroep iets kunnen uitbreiden”, gaat hij er alvast vanuit dat de zilvervloot over een aantal weken ook daadwerkelijk binnen gaat varen.

Be Sociable, Share!