Geurts kijkt namens Best vooruit

Peter Geurts Best VooruitDe club heeft het bereiken van de nacompetitie volledig in eigen hand. “Eigenlijk hadden we deelname zondag bij Geldrop al moeten veiligstellen, maar goed, dan maar tegen DOSKO. Als wij het niet halen, hebben we dat puur aan onszelf te danken”, vindt Peter Geurts, de coach van eersteklasser Best Vooruit.

Hoewel het ticket dus eerst nog wel even binnengehaald moet worden, kijkt Geurts desgevraagd namens Best alvast vooruit. “Dark horse? Eh, geef het beestje maar een naam. Ik denk dat de verhoudingen onderin de Hoofdklasse niet veel verschillen met die bovenin onze afdeling. Bij voorbaat zullen we zeker niet kansloos zijn. Daarnaast hoeven wij niet per se en hebben wij het voordeel dat we de strijd vanuit een positief gevoel kunnen aangaan.”

Hoe hypothetisch in dit stadium ook, het zal wennen zijn als Best Vooruit na de zomerstop niet tot het deelnemersveld van de eerste klasse behoort. “Met een golfbeweging wat betreft eindklasseringen mag deze club zich al jarenlang een stabiele eersteklasser noemen. Op basis van een gezond beleid met heel veel spelers uit eigen gelederen en weinig verloop. Als leiding hoeven wij echt geen zorgen te hebben met het oog op de selectie voor volgend seizoen. De groep is zo hecht, spelers gaan hier niet zo snel lopen”, verzekert Geurts.

Close

Een gespreid bedje zodoende voor de coach. “Ja, ik hoef eigenlijk niks te doen”, kaatst Geurts met zelfspot. Onzin natuurlijk. “Op voetbaltechnisch vlak zat en zit het redelijk goed. Hebben met name voorin aardig wat individuele kwaliteit. Als staf hebben we vooral aan de andere zaken gewerkt. Werken met en voor elkaar bijvoorbeeld en patronen, vastigheden erin slijpen. Omdat het gros van de spelers zo close is met elkaar, vond ik dat ze in het veld soms teveel van elkaar accepteerden, te lief waren. Op dat gebied hebben we progressie geboekt, zonder dat het gevolgen heeft gehad voor de saamhorigheid. Precies wat ik voor ogen had.”

Be Sociable, Share!