‘Genieten!’

foto Harry Roestenburg

Scouts waren speciaal vanuit Souburg afgereisd naar de Blauwe Kei in Breda om beide ploegen aan het werk te zien. Dat kwam Jaap van Bavel achteraf bekeken prima uit. De mensen van RCS hadden namelijk geen beste wedstrijd gezien van SC ’t Zand. “We blokkeerden door de spanning”, aldus de coach van de Tilburgse tweedeklasser. Wat niet wegnam dat ’t Zand toch aan het langste eind (3-1) trok in het beslissingsduel met EBOH om de derde periodetitel.

Een wedstrijd met een merkwaardig verhaal. “Tot aan zondag hadden wij echt niet in de gaten dat we eventueel nog kans maakten op een prijsje. Het is dat iemand ons daar vooraf op attendeerde. Maar dan zouden diverse uitslagen wel gunstig voor ons moeten uitvallen”, bekende Van Bavel. Hetgeen geschiedde. Daarnaast speelde ook mee dat EBOH hoe dan ook reeds geplaatst was voor het toetje. De Dordtenaren konden zelf bepalen tegen wie ze het liefst wilden uitkomen. Rood Wit Veldhoven leek hen op papier aantrekkelijker dan RCS en dat was gunstig voor ‘t Zand. “Nou, pas na de 1-1 van ons merkte ik pas dat zij gas terug namen. Geen risico’s meer wilden nemen. Een paar basisspelers werd er toen uitgehaald.”

Een onverwacht tripje naar Zeeland wacht SC ’t Zand zondag zodoende. “Niets moet en alles mag wordt het motto. Dat hebben we donderdag na afloop al besproken. Genieten moeten we. Genieten van een seizoen dat stroef begon, maar gaandeweg beter en beter werd. Soms was het echt prachtig voetbal dat wij speelden met deze jonge groep. Tegen EBOH niet, nee. Dat realisme was er ook bij de spelers en een reden temeer om die twee duels met RCS onbevangen maar wel met overtuiging aan het gaan. Ik ken die ploeg niet echt, maar ga informatie inwinnen. Ik zal Gerard de Nooijer, oud-speler van RCS, bellen en bij LONGA hebben ze vast ook het nodige te melden.”

Be Sociable, Share!