Geen windeieren

Hij zat om tafel met FC Lienden, maar toch koos Mathijs Hage voor tweedeklasser Halsteren. “Maar wel een club met passie en daar houd ik van. Ze willen de gloriedagen van weleer doen herleven, zonder afbreuk te doen aan de clubcultuur. Ik heb de indruk dat ze bij Halsteren doen wat ze beloven, zegt Hage met een verwijzing naar de komst van zijn voormalige Baronie-collega’s Frits Paap en Jard de Langen.

“Ik een broodvoetballer? Ha, dan had ik in België moeten blijven of nu voor Lienden moeten kiezen. Ik zou daar gehaald worden voor een basisplaats, maar mijn gevoel zei me het niet te doen. Kijk, ik wilde een jaar geleden graag bij Baronie blijven, maar moest weg. Met Nieuwmoer heb ik vervolgens puur voor het geld gekozen, daar ben ik eerlijk in. Maar het voetbalplezier was daar al snel verdwenen. Ongelofelijk fysiek spel met aanslagen op je achillespezen waartegen niet werd opgetreden en rennen van zestien tot zestien. Geloof me, je vindt geld echt niet belangrijk meer als je doodongelukkig naar het voetbal gaat.”

Het vooruitzicht van voetballen in de tweede klasse heeft Hage niet meegenomen in zijn keuze voor Halsteren. “Ze staan nog steeds bovenaan, maar als promoveren niet lukt dan sta ik straks met dezelfde motivatie op het veld en gaan we dan alsnog voor het kampioenschap. Je gaat ergens voor of je gaat er niet voor. Het vooruitzicht op een hernieuwde samenwerking met Peter Maas heeft zeker bijgedragen tot mijn besluit. Die heeft mij geen windeieren gelegd, heet dat toch?”

Alliance

Het plezier in het spel voetbal heeft Hage inmiddels weer aardig hervonden bij Alliance. Daar waar hij tijdens de winterstop neerstreek nadat hij een streep onder Nieuwmoer zette. “Ook al is het maar derde klasse, er wordt toch veel meer gevoetbald. We stonden op zeven punten en nu op twintig en ik ga ervan uit dat Alliance zich gaat handhaven. Nee, Alliance was voor volgend seizoen geen optie. Ik wilde per se hoger voetballen.”

Be Sociable, Share!