Geen kanonnenvoer

De relatief jonge fusieclub CHC/Orka baart opzien in de vierde klasse E. Na de degradatie heeft de ploeg van Stefan Brok de draad razendsnel opgepakt. Halverwege de competitie staan de Bosschenaren fier bovenaan met de maximale score van 33 punten uit elf duels. Die uitzonderlijke reeks krijgt nog meer glans als CHC er zaterdag in slaagt hoofdklasser Kozakken Boys beentje te lichten in het bekertoernooi.

Coach Brok gaat daar op bezoek bij de club waarvoor hij in het verleden drie jaar het doel verdedigde persoonlijk niet vanuit. “Los daarvan is het sowieso een speciale wedstrijd voor mij. Nog altijd heb ik contact met verschillende mensen binnen en rondom Kozakken Boys. Niets anders dan warme herinneringen heb ik aan deze bijzondere club. Sportief wordt het zaterdag een lastig verhaal, zo realistisch moet je zijn. Zolang mogelijk de nul proberen te houden en gokken op een vlijmscherpe counter. Dat zal het verhaal worden, vermoed ik.”

Maar goed, spelers die bovenaan staan en alles gewonnen hebben, blaken van het vertrouwen. Ook bij CHC. “De jonkies bij ons, en dat zijn er veel, hebben al in het schema gekeken tegen wie ze eventueel moeten spelen in de volgende ronde. Op zich natuurlijk mooi om te zien, dat jeugdig enthousiasme.  Zeven van de elf spelers zijn jonger dan twintig jaar. Regelmatig speel ik met twee spelers van 16 en een van 17 in de basis. Ze moeten echter niet denken dat ze Kozakken Boys even wegtikken. Zo werkt dat niet. Als wij de ruimtes te groot maken, kan het inderdaad zomaar zijn dat wij zoals Altena in de vorige ronde (9-0) als kanonnenvoer gebruikt worden. En daar heb ik geen trek in. We zullen geconcentreerd vanuit de taken moeten voetballen en geen gekke streken uithalen”, doelt de coach op blessures en schorsingen.

Zonder kleerscheuren

Brok beaamt dat de bekerstrijd eigenlijk een ongewenste onderbreking is van de overwinningsroes waarin CHC verkeert. “Ver komen in de beker is prachtig, buiten kijf. Maar liever had ik de twee resterende competitieduels voor de winterstop eerst afgewerkt en dan pas dit duel.” Mits zijn ploeg dus voor een stunt zorgt en Werkendam zonder kleerscheuren verlaat. “De uitvoering is soms nog voor verbetering vatbaar, maar al met al doen we het natuurlijk uitstekend. De voorsprong op nummer twee Jong Brabant is zes punten. Dat lijkt meer dan het is en zullen daarom waakzaam moeten blijven. We zijn er nog lang niet. Maar puur naar de kwaliteiten en de doorgroeimogelijkheden binnen de selectie gekeken is CHC absoluut sterk genoeg om straks ook in de derde klasse mee te draaien”, loopt Brok desgevraagd op de zaken vooruit.

Be Sociable, Share!