‘Geef ons ’n penalty en blaas dan af’

foto Robert Janzen

Het is dit weekend bekeren en inhalen, dus … Maar wanneer ‘het’ moet gaan plaatsvinden is nog altijd niet duidelijk. Wel dat het sowieso gaat gebeuren. Waarom zijn die 7 minuten exclusief blessuretijd dan zo belangrijk? Omdat die bepalen wie zich winnaar van de eerste periodetitel mag noemen: Bekkerveld of OSS’20. De ploeg van Roland Schuermans moet in die korte tijd proberen een 1-1 stand om te buigen, anders pakt Bekkerveld het prijsje.

Wat was er dan loos op die zondag 28 oktober bij het duel tussen Limburgia en OSS’20? “De scheidsrechter had er al iemand afgestuurd van Limburgia en toen zij in die 83e minuut weer aan het emmeren waren, staakte hij de wedstrijd. Ik heb hem toen nog geprobeerd op andere gedachten te brengen. Gezegd wat het belang voor ons was. Hem duidelijk gemaakt dat wij anders voor zeven minuten 150 kilometer zouden moeten rijden plus het feit dat de tegenstander dan natuurlijk uitgerust kan beginnen. Geef ons een penalty en blaas dan af, stelde ik nog voor. Maar nee. Nu wordt het lastig om nog een goaltje te maken. Bij een gelijk spel staan wij in punten gelijk met Bekkerveld, maar hebben zij één doelpunt meer gescoord.”

Voordeel bij al dit nadeel is het gegeven dat OSS niets hoeft aan te passen wat betreft de speelstijl. Die is bij de teams onder leiding van Schuermans namelijk altijd dezelfde: zo aanvallend mogelijk. “Zo heb ik met Dongen prijzen gewonnen en het zou mooi zijn als ik ook met OSS op die manier kan afsluiten”, stelt de Tilburger, die in de week na het genoemde duel in Brunssum vrijwillig zijn afscheid aankondigde. “Een rationele keuze. De samenwerking met de spelers en de mensen er kort omheen is nog steeds prima, maar ik vrees voor een mogelijke kink in de kabel als ik langer dan komende zomer aanblijf”, doelt Schuermans op het feit dat het in zijn ogen aan een bepaalde vorm van professionaliteit van bovenaf ontbreekt. “Tussen zeggen dat je naar de Hoofdklasse wilt en daar vervolgens ook naar handelen, zit toch echt een verschil. Laat ik het daarop houden.”

Aanbevelingen

Ondanks het 2-1 verlies van zondag is Schuermans met OSS nog altijd volop in de running voor de eerste plaats. “Toen wij zondag aankwamen bij RVU zat daar die scheids van dat duel tegen Limburgia! Ik wil het niet op hem afschuiven en we hadden na de 0-1 allang een paar keer meer moeten scoren. Maar die man was me weer een partij aan het fluiten… Afijn, we hebben nu alle teams gehad en ik vind niemand beter. Ik zeg niet dat we kampioen worden, maar mogelijk is het zeker. Tja, dat zou zeker wrang zijn”, refereert hij aan zijn vorige club Dongen waar hij niet meer werkzaam mocht zijn na de promotie naar de Hoofdklasse en een mogelijk identiek scenario in het voorjaar van 2013. Hoewel Schuermans (51) deze keer dus zelf verantwoordelijk is voor de keuze. “Nee, er is nog niets op mijn pad gekomen. Mijn aanbevelingen? Mag ik nu solliciteren? Nou, ik ben een voorstander van het inpassen van jeugd. Wil dus aanvallend spelen en zoek daar ook daadwerkelijk de geschikte spelers voor, bij voorkeur binnen eigen gelederen. En spelers vooral niet met teveel opdrachten opzadelen. Gewoon lekker laten voetballen.”

Be Sociable, Share!