‘Gaan er geen vier meer verliezen’

Ronnie Dirks en Bart van LimptWat kan er nog mis gaan voor De Valk na de 1-2 zege – alweer de elfde op rij – bij nummer twee DOSKO? Elf verliespunten telt inmiddels de voorsprong van de degradant uit de Hoofdklasse op datzelfde DOSKO. “Wanneer we zondag ook Vlissingen kloppen, zijn we een heel eind”, weet Bart van Limpt, die in eerste instantie waakt voor teveel euforie. “Nemelaer stond vorig seizoen in deze afdeling elf punten voor met nog acht duels te gaan. En je weet hoe dat is afgelopen…”

En of! Met zijn toenmalige club Brabantia presteerden Van Limpt c.s. het onmogelijk geachte. Met dank aan het opeens piepende en krakende Nemelaer. “Zij stonden toen waar niemand ze verwachtte en waar wij nu staan is juist volgens vele verwachtingen. Bovendien kunnen wij ermee omgaan. Wij raken niet zo snel in de war en kunnen steunen op een defensie die staat als een huis. Neem zondag. Wij gingen naar Bergen op Zoom om in ieder geval niet te verliezen. Nadat we betrekkelijk eenvoudig op 0-2 waren gekomen, was het zaak de wedstrijd na rust dood te maken. Ervoor te zorgen dat zij niet in hun ritme kwamen. Nou, dat kun je aan ons wel overlaten,wij weten hoe het spelletje gespeeld moet worden.”

Maar blijkbaar toch niet helemaal feilloos. “Die rode kaart voor Maarten Hoft en het geel voor Erik Schaeken in reactie daarop waren inderdaad een smetje. Maarten was te laat, dan kan op zich gebeuren. Maar in de 44e minuut hadden we die bal aan de zijlijn er gewoon uit moeten halen en dan was er niets aan de hand geweest. Dat Schaeken verhaal ging halen en een kaart kreeg, was niet slim. Nu is ook hij geschorst voor Vlissingen. Toch ben ik er zeker van dat wij geen vier wedstrijden meer gaan verliezen. Tenzij er misschien ineens meerdere spelers tegelijkertijd gaan wegvallen, ja.”

Laatste seizoen?

De kans dat de routiniers Ronnie Dirks (foto links), Jur Rademakers en Van Limpt zelf (foto rechts) in het restant eventueel niet kunnen meedoen door blessures, acht laatstgenoemde ondenkbaar. “Wij spelen alles, komen nooit bij de verzorger. Het draait, alles loopt. Mijn laatste seizoen? Ze zeggen het….” Wat? Eigenlijk was Van Limpt, net als maatje Dirks, afgelopen zomer al gestopt en zou hij als assistent van Frank Weijers gaan fungeren. De zoektocht van De Valk naar een balvaste spits, een soort van kapstok waaraan het team zich kan optrekken, strandde echter. Dus knoopte Van Limpt er nog maar een jaartje aan vast. En nu het zo lekker gaat… “De club is op zoek naar een spits. Een type Van Limpt? Nou ja, het moet in ieder geval niet iemand zijn die alleen maar gefixeerd is op de goal. Hij moet technisch vaardig en sterk aan de bal zijn. Thijs Heus van Nuenen is de eerste gegadigde inderdaad.”

Maar als ze geen geschikte vervanger vinden, dan… “Dan zou het kunnen dat ik doorga. Maar ik schat het nu zo in dat het een rol als assistent van Frank wordt en dat er in noodgevallen een beroep op mij gedaan kan worden. Rationeel zeg ik dat het als 35-jarige tijd wordt om het stokje over te dragen, maar ik geef eerlijk toe dat het wel kriebelt met die Hoofdklasse in het vooruitzicht. De eerste veertien spelers hebben al toegezegd om te blijven ‘voor één of twee zakjes drop’ en daarnaast zijn al een paar spelers hier uit de omtrek vastgelegd. Wij zijn op twee of drie antwoorden na al zo goed als klaar.” Ook in het nu binnen de lijnen. “Binnenkort krijgen we OJC voor de beker. Een mooie gelegenheid om te kijken hoe we ervoor staan tegen een opponent van dat kaliber. Zeg nooit nooit in de voetballerij en het voorbeeld van Nemelaer zit in mijn achterhoofd, maar nu wordt het een kwestie van klinisch  afstrepen. Nee, dit mogen we niet meer weggeven.”

Be Sociable, Share!