‘Ga altijd voor goud’

Zij die Theo van Geffen een beetje kennen, zullen wellicht wat vreemd hebben opgekeken. De geboren Schijndelaar is een ambitieus baasje en met TC1 op zak – sinds vorig jaar – werd een overgang naar de top van het amateurvoetbal verwacht. “Dat gaat op termijn ook gebeuren. Met clubs als Schijndel, OJC en Nivo Sparta heb ik als speler een speciale band opgebouwd en die staan hoog op mijn lijstje.”

Maar vooralsnog is tweedeklasser Haarsteeg na die jaar Maliskamp vanaf komende zomer zijn nieuwe werkgever. “En daar ben ik heel blij mee”, verzekert Van Geffen. “Van nature ga ik altijd voor goud. Dus ooit verwacht ik bij een van de genoemde clubs trainer te zijn. Althans, dat wordt mijn streven. Per saldo is het verstandiger om voor de weg der geleidelijkheid te kiezen. Begonnen bij Hedel en ook gepromoveerd. Daarna Maliskamp, opnieuw gepromoveerd, van vier naar drie en inmiddels een redelijk stabiele derdeklasser. Haarsteeg is hierop een logisch vervolg. Een prima selectie, ook van het tweede elftal. Goeie jeugd, dito organisatie met bekwame mensen. Het lijkt me prettig om straks ook eens te kunnen sparren. Niets ten nadele van Maliskamp, maar daar bemande ik op technisch vlak toch een soort van eenmanspost.”

Hijs

Volgens Van Geffen kwam zijn aanstelling in Haarsteeg tot stand na een heftige procedure. “Heb drie gesprekken gevoerd, ook met de technische commissie en de spelersraad. Zondagochtend kwamen we tot een akkoord en dat gaf me na de indrukken die ik aan de gesprekken overhield een goed gevoel. Op alle fronten is dit weer een stap voorwaarts. Zoals Maliskamp groter was dan Hedel, is Haarsteeg dat ten opzichte van mijn huidige club. De doelen? Zoals gezegd, voor het hoogste gaan. Met een offensieve manier van voetballen, bij voorkeur. Maar ik hoef jou niet te vertellen dat de punten belangrijk zijn. Hoog druk zetten is prima, maar wat doe je als de keeper van de tegenpartij de bal telkens een hijs geeft? Nuances aanbrengen dus, maar wel met de blik naar voren. Eerst wil ik er echter voor zorgen dat ik Maliskamp met een opgeheven hoofd kan verlaten.”

Be Sociable, Share!