Frisse neus halen

Los van bijna drie seizoenen Brabantia werkt Frank Weijers met sommige spelers uit de selectie van de Eindhovense eersteklasser al jarenlang samen. Met name dit feit heeft de coach doen besluiten om een andere weg te kiezen. “Ik ben toe aan een nieuwe stap in mijn trainerscarrière. Nee, mijn beslissing heeft niks met de mindere resultaten van de laatste weken te maken.”

Volgens Weijers heeft Brabantia juist progressie geboekt ten opzichte van afgelopen seizoen, waarin het in de eindfase Nuenen voor moest laten gaan in de titelstrijd. “Momenteel zitten wat dingetjes tegen op cruciale momenten in een wedstrijd. Van die periodes heb je weleens. Per saldo zijn we voetballend gegroeid. Dat bewijst het aantal kansen dat we creëren. Punt is dat die vervolgens verzilverd moeten worden en daar schort het nog aan. En dat gegeven moet je hoe dan ook jezelf verwijten. Dan roep je het onheil als het ware ook een beetje over jezelf af.”

‘UNA is mijn club’

Ondanks alles bedraagt de achterstand op de koploper ‘maar’ drie punten. “Het wordt dezelfde competitie als vorig jaar”, voorspelt Weijers. Met een keihard gevecht om de rode streep te ontlopen. “En met Vlissingen in mijn eigen ogen als de favoriet. Wanneer Brabantia de nacompetitie weer kan bereiken, hebben we het goed gedaan.” Het zou voor hem een mooi afscheid betekenen. “Inderdaad. Wie mij kent weet dat ik tot de allerlaatste snik al mijn energie in deze klus blijf steken.” Voordat hij naar UNA vertrekt? “Ik hoor mijn naam overal vallen in relatie tot UNA. Maar ik kan je verzekeren dat er niets speelt. Er speelt sowieso niets op dit moment. UNA is mijn cluppie. Daar doe ik niet moeilijk over. Ik ben nu 44 en ben daar al 36 jaar lid. En natuurlijk sta ik open als de leiding zich bij mij zou melden. Maar dat geldt ook voor andere clubs, hoor.”

Be Sociable, Share!