Fitte kapstok

foto Janvolwerk.nl

Voor Altena is het seizoen – begin maart – pas op de helft, dus waken ze in Nieuwendijk voor al teveel euforie. Met ‘ze’ wordt de spelersgroep bedoeld. De supporters van de zaterdagtweedeklasser zien in hun fantasie echter wat moois aan de horizon gloren: een kampioenschap. Afgaande op het spel tot nu toe is dat geen gekke gedachte. In verliespunten staat Altena bovendien gelijk met koploper Everstein. “De doelstelling was handhaving en die hebben we al gehaald”, zegt Remon Duijzer, aanvoerder, topscorer én kapstok van het team. “Ik ben best wel een belangrijke pion in het verhaal, ja.”

Een groter contrast is niet denkbaar, want in mei vocht Altena nog om lijfsbehoud. “Het verschil met nu? Weinig blessures, weinig schorsingen ook. Vorig seizoen hadden we na tien wedstrijden al een stuk of zes rode- en ik meen iets van dertig gele kaarten. Veel frustratiekaarten inderdaad. En dan verval je van het ene in het andere. Zoiets staat of valt natuurlijk met de resultaten en die zijn de laatste tijd prima. Persoonlijk speelde ik vorig seizoen tien wedstrijden in totaal, terwijl ik nu halverwege al op tien sta! Fit zijn en blijven, is door de jaren heen mijn grootste handicap geweest. Afkloppen”, blijft de 28-jarige timmerman dicht bij zijn ambt.

Een fitte Duijzer is goud waard voor zijn ploeg. Hij ziet het spel en is balvast. “Wij hanteren het systeem van Oranje en ik ben daarin de diepe spits.” Dat Duijzer iets meer kan dan de gemiddelde voetballer bleek al op jonge leeftijd. Als C-junior lonkte Willem II, maar vanwege de afstand koos het gezin Duijzer voor Werkendam. Bij Kozakken Boys maakte Duijzer vervolgens op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdklasse. Tot een definitieve doorbraak leidde het niet. Op de kruising der voetbalwegen koos Duijzer er uiteindelijk voor om met zijn broer Mathijn in hun geboorteplaats te gaan voetballen. “Mathijn heeft een paar uitstapjes gemaakt. Ik niet, hoewel de mogelijkheden er waren. Zeg nooit nooit, maar ik verwacht niet dat zoiets voor mij nog gaat gebeuren”, aldus Duijzer aan de vooravond van het duel bij Good Luck. “Wij zullen het spel weer moeten maken. Voorwaarde is dat wij net zoveel strijd leveren als de tegenstander. Dan zullen de voetballende kwaliteiten de doorslag geven.”

Be Sociable, Share!