‘Feest? Zondag, tegen half vijf’

“Ik zou liegen als ik zeg dat we er niet heel goed voor staan, maar ik wil de feestgedachte en al teveel euforie nog graag even naar de achtergrond dringen”, zegt Gerard van Gils na de 1-5 zege van zijn Uno Animo op RCD. De dorpsclub uit Loon op Zand staat daardoor met anderhalf been in de tweede klasse. “Geleidelijk hebben we steeds meer progressie geboekt en de rek is er nog niet uit.”

Afgaande op de uitlatingen van de coach ziet het er dus veelbelovend uit, daar tussen Kaatsheuvel en Tilburg. “We hebben zeker na de winterstop een prima reeks gehad en legden koploper Madese Boys het vuur echt na aan de schenen. Met 47 punten als tweede finishen is gewoon heel erg knap. Ik ga hier dadelijk mijn vierde jaar in als trainer en kan zeggen dat ik de club aardig ken. In ieder geval het aanwezige potentieel. Allemaal eigen jongens, waarmee het lekker werken is. Als je succes hebt, bestaat de kans dat er getrokken wordt aan spelers. Dat is een gegeven. Maar de onderlinge band is hecht, ik verwacht niet dat jongens voor een paar centen verkassen.”

De terugwedstrijd in de finale van de nacompetitie moet voor Uno Animo een onvervalste kat-in-het-bakkie zijn. “In principe wel, maar je weet het nooit. Donderdag kwamen wij in Dordrecht eerst met 1-0 achter en de 1-2 in de slotseconden van de eerste helft viel op een voor ons heel gunstig moment. Al moet ik zeggen dat we daarna heer en meester waren. Ik vond ons vooral conditioneel aanzienlijk sterker. Nu is het zaak om nog even die concentratie op te pakken. Geen rare fratsen. Feesten mag, zondag tegen half vijf.” Dus die vraag over de tweede klasse wil Van Gils beantwoorden, maar onder voorbehoud. “Ik denk oprecht dat er nog meer uit deze groep spelers te halen valt. Met andere woorden: dat niveau moet beslist te doen zijn voor ons.”

Be Sociable, Share!