Extreme supportersliefde

In december 2010 baarde Erik Mol al opzien door de aanschaf van een bijna 15 meter lange voetballer, afkomstig uit de boedel van het AZ van Dirk Scheringa. Waar de zakenman uit Son en Breugel met de gigantische pop vooral aan het ludieke effect op het sportpark dacht ten behoeve van SBC, heeft Mol nu een functionele gift in petto. De fanatieke supporter van de derdeklasser heeft zijn club een heuse spelersbus ter beschikking gesteld.

Dus steekt de progressieve club ook wat dat betreft de kop boven het maaiveld uit. “Voor het maken van onze videoanalyses hebben wij een nieuwe camera nodig en die heeft hij nu besteld. Zijn betrokkenheid in het kader van de randzaken is enorm. Ja, hij bezoekt waar mogelijk ook de thuiswedstrijden van SBC. Als AZ op hetzelfde tijdstip tenminste niet eveneens op eigen veld voetbalt”, weet hoofdtrainer Omer Kaya.

Skybox

De affectie van Mol voor AZ heeft te maken met de herkomst van diens vader. Die stamt namelijk uit Alkmaar. “Als ik goed geïnformeerd ben heeft Erik Mol een skybox bij AZ en bezoekt hij elke thuiswedstrijd. Daarnaast doet hij met zijn bedrijf Metafa ook aan sponsoring bij Helmond Sport. Het zal duidelijk zijn dat ook wij heel blij zijn met hem”, aldus Kaya, die dus zondag met de SBC-spelersbus richting Oisterwijk voor de eerste keer door het Brabantse land zal toeren.

Be Sociable, Share!