Ex-koning van de schaar

Omer Kaya en de bank van RKDSVZelden een voetballer gezien met een schaarbeweging zoals Ömer Kaya die in huis had. Nu nog moeten er ergens verdedigers rondlopen met duizelingverschijnselen. Op die schaar zit inmiddels wat roest, maar sinds een aantal jaren alweer timmert Kaya op een ander vlak aan de weg. Amateurvoetbaleindhoven.nl sprak met de trainer van SBC…

Ömer Kaya moet wel een gelukkig mens zijn. Iemand die van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken wordt maar al te vaak met een jaloerse blik aangekeken. Dat wil toch iedere sportliefhebber; dat wil toch ieder voetbaldier. SBC was vorig seizoen erg tevreden over trainer Mark Lakwijk. Helaas moest Mark vanwege  te drukke werkzaamheden en een overvolle voetbalagenda een keuze maken tussen FC Den Bosch en SBC. Bij de club uit Son zag men Mark met lede ogen vertrekken. De trainer echter wilde de club op een goede manier achterlaten en ging samen met het bestuur op zoek naar een goede opvolger. Iemand die past bij de club. Eigenlijk werd met Ömer Kaya een 2e Mark Lakwijk binnengehaald. Beiden met een goede voetbalachtergrond en beiden gewerkt met jeugdspelers van een Betaald Voetbalclub. Beide trainers waren geen bekenden in Zuid 1 en ze beschouwden het allebei als een uitdaging om eens in de regio Eindhoven als trainer aan de slag te gaan. SBC vaart er wel bij.

Ömer: ”Op basis van een goed gevoel heb ik ongeveer een jaar geleden de keuze voor SBC gemaakt. Daar ik al eerder contact had met Mark kon ik ook al gesprekken met hem voeren over diverse aspecten van de club. We hebben over de selectie gesproken en de manier van spelen. Toen ik dit seizoen dus echt aan de gang ging kwam ik niet in een onbekende wereld terecht. Ik had dan ook niet veel tijd nodig om hier te wennen”.

Als we naar het trainersgilde kijken in Zuid 1 dan komen meestal dezelfde namen weer voorbij schieten. De ene trainer verlaat de club en een andere bekende naam komt op zijn plaats. Met de komst van Ömer Kaya is de regio een vakman rijker. Na zijn activiteiten als medewerker Voetbaltechnische zaken bij de KNVB maakte hij ongeveer 1 1/2 jaar geleden de overstap naar ROC Sport en Bewegen in Eindhoven. Natuurlijk willen we ook iets meer weten over zijn werkomgeving, zijn voetbalachtergrond en zijn trainerscarriere.

Klik hier voor het volledige interview…

Be Sociable, Share!