‘Erin blijven voelt als kampioen worden’

John Huisman BVV Den BoschVooraf zou hij getekend hebben voor ’n puntje tegen zijn ouwe cluppie, maar ook daags na de 3-3 tegen De Valk volgt er nog een hartgrondige vloek als BVV-coach John Huisman herinnerd wordt aan die zevende minuut van de blessuretijd. Waarin Michel Leon Payo de koploper alsnog een punt bezorgde. “Meteen na de aftrap floot de scheids af…”

En waren de rapen gaar. Nou ja, een beetje dan. “Er werd links en rechts wat geroepen en er was wat duw- en trekwerk. Maar het is nooit echt uit de hand gelopen”, verzekert Huisman, die zich de frustraties aan Bossche kant wel enigszins kon voorstellen. “Ik vroeg na afloop aan de scheidsrechter waarom hij er liefst zeven minuten had bijgetrokken. Omdat het telkens zo lang duurde voordat de bal weer terug in het spel was, antwoordde hij. Tja. Het waaide nogal, ook in Den Bosch, en dus vlogen er geregeld ballen over de vangnetten achter het doel. Zeker toen De Valk na die 3-1 achterstand opportunistisch ging spelen.”

En zo verspeelde BVV net als onlangs tegen DESK een voorsprong van twee doelpunten. “Heel jammer, maar we moeten dat niet dramatiseren. Het voetbal dat we spelen biedt absoluut perspectief en per saldo zal dat de doorslag geven als we dat kunnen vasthouden. Vergeet niet dat ik werk met jong grut. Een gevolg daarvan is dat er weleens wat anders gaat, dan zou hoeven. Maar kom, het positieve eruit halen, dat is de beste aanpak op weg naar meer. De Valk heeft dit seizoen tot nu toe 15 tegendoelpunten, waarvan vijf tegen BVV. Dat zegt natuurlijk wel iets”, stipt Huisman de voetballende potentie en drang naar voren van zijn spelers aan.

Feestje

Handhaving in de eerste klasse was vooraf het doel van de Bosschenaren. “En daarin zijn we toch redelijk op weg. Al zal het nog een zware strijd worden. We krijgen nu drie van de bovenste teams achter elkaar en daarna vijf wedstrijden tegen de directe concurrenten. Dus eerst sprokkelen en daarna toeslaan wordt het motto.” En dan een feestje? “Wat denk jij? Als wij met dit jeugdig team in deze afdeling blijven, hebben we een topprestatie geleverd. Dan voelt dat als kampioen worden. En gaan we volgend seizoen verder met bouwen. De gesprekken volgen nog, maar het is de bedoeling dat deze selectie grotendeels intact blijft. Voor eventuele aanvulling kijken we eerst in eigen keuken.”

Be Sociable, Share!