Einde van een tijdperk

foto Jan Verhoeven

foto Jan Verhoeven

Als het aan de clubleiding en de spelers had gelegen, was Piet Drijvers op zijn minst nog een jaartje doorgegaan als hoofdtrainer van Nemelaer. Maar de man in kwestie besliste anders. Na 14 seizoenen als technisch (eind)verantwoordelijke plus voordien 17 jaar als speler komt er een einde aan het tijdperk Drijvers in Haaren. “Een beslissing op gevoel. Een gevoel dat me al een tijdje bekroop en steeds sterker werd. Afgelopen weekend heb ik de knoop doorgehakt. Het is mooi geweest zo.”

Terwijl het definitieve einde nog niet daar is, want Drijvers maakt het lopende seizoen natuurlijk gewoon af bij de tweedeklasser. “Daarom is het ook meegenomen dat we na een moeizame start nu een paar keer achter elkaar gewonnen hebben. Men zou anders de indruk kunnen hebben dat het vanwege de resultaten is. Wat er echt los van staat. Ik denk namelijk dat mijn vertrek verfrissend gaat werken, voor zowel de club als mezelf. Kijk, deze club is als het ware mijn tweede huis, ken er iedereen, kan er op de fiets naar toe, noem maar op. Ik had heus nog een tijdje door kunnen gaan. Er komt bijvoorbeeld een stel talentvolle A-junioren aan, dus weer de nodige uitdagingen. Heb ook nooit de indruk gekregen dat ze bij Nemelaer op me uitgekeken waren. Het ligt puur aan mij. Omdat ik denk dat het voor iedereen beter is.”

Daar zijn ze in Haaren nog niet zo zeker van, onder meer gezien de opvallende drukte in slagerij P.Drijvers de dag na de bekendmaking en de reacties via de sociale media. Nemelaer is Drijvers en Drijvers is Nemelaer. Toch? “Nou, nou. De straat mijd ik nu ook liever, want anders word ik voortdurend aangeklampt. Maar overdrijven is ook een kunst, he. Ach, de reacties zijn over het algemeen begripvol en ze moeten natuurlijk ook gewoon even wennen aan het idee. Neem mijn zoon, die weet niet beter dan dat ik hier op het voetbalveld ben of er naar toe ga… Of dit hèt juiste moment is, weet je nooit zeker. Dat is misschien al geweest, ha ha. Toen ik vorig seizoen mijn dertiende jaar in ging, zei mijn vrouw nog: 13, dat brengt ongeluk Piet! We zijn toen ook gedegradeerd.. Flauwekul, joh. Overigens is het niet uitgesloten dat ik ooit terugkeer. Want waar ik ook naar toe ga en wat ik ook doe, Nemelaer is en blijft mijn club. Die band is eeuwig.”

Ambitieus

Wat dan die nieuwe uitdaging voor Drijvers moet worden, is nog niet bekend. “Hoe luidt dat spreekwoord ook al weer. Je ouwe schoenen niet….. Dat geldt dus niet voor mij, heb nog met niemand gesproken. Ik wacht nu even af wat de eventuele reacties zijn. Ik kan me voorstellen dat er in het verleden misschien clubs geweest zijn die dachten: die Drijvers hoeven we niet te bellen, want die blijft toch bij Nemelaer. Misschien dat zij nu wel aan de bel trekken en anders ga ik links en rechts zelf informeren. En of ik ambitieus ben, heb dat diploma TC1 destijds niet zomaar behaald. Ambitieus hoeft overigens niet te betekenen dat ik per se in de eerste klasse wil trainen of zo. Ik sta open voor veel en nee, op de fiets ernaartoe zal het hoogstwaarschijnlijk niet gaan worden  Als ik maar op een leuke manier met voetbal bezig kan zijn, dat is voor mij ’t belangrijkst. Ik vertrouw erop dat dit goed komt.”

Be Sociable, Share!