‘Eigenlijk nutteloos, toch doen we ‘t’

Piet Drijvers Nemelaer

foto Jan Verhoeven

Bij Nemelaer is het besef met een blik op de ranglijst echt wel daar dat de kans niet bepaald ondenkbeeldig is dat de ploeg na de zomer in de tweede klasse voetbalt. Ook al doet coach Piet Drijvers in eerste instantie alsof dat thema niet in zijn bovenkamer rondwaart. Om vervolgens toch toe te geven dat handhaving een lastige klus gaat worden.

Want stel dat Nemelaer de nacompetitieplaatsen weet te bereiken, dan nog is het  – ook volgens Drijvers – geen uitgemaakte zaak dat ze die tweedeklassers even aan de kant zetten. “Wij oefenden laatst bijvoorbeeld tegen WSC (2-2) en toen hadden we moeite genoeg met dat team.” Gezien de huidige stand van zaken zou Drijvers echter blind tekenen voor een ticket van die barrage. “Duidelijk is in ieder geval dat de komende twee duels tegen BVV en EFC (donderdag) cruciaal zijn. Dat wordt erop of eronder.”

Het zou lekker zijn geweest als Nemelaer in de ‘bonuswedstrijd’ van donderdag bij DOSKO inderdaad dat extraatje had meegepikt. “Uiteindelijk won (2-1) de betere ploeg. Toch vind ik dat we het maximale uit onze mogelijkheden hebben gehaald in dit duel.” Die reiken in deze dagen niet tot de hoogte die je zou mogen verwachten van een ploeg die een jaar geleden nog om de hoofdprijs streed. “Nee, het is niet stabiel genoeg. Hoewel we nu en in feite ook eerder met personele problemen te maken hadden. Wanneer spelers als Kevin van Kempen, Daan van de Brand en Luuk Vermeer ontbreken, heeft dat nou eenmaal zijn impact op het totale verhaal.”

Huisman

Enerzijds weet Drijvers dat het eigenlijk weinig nut heeft, maar toch wordt het ook bij Nemelaer gepraktiseerd: jezelf rijk rekenen. “Als je zoiets ergens anders hoort of leest, haal je daar de schouders over op en lach je een keer. Maar nu doen we het zelf ook. We hebben nog zes wedstrijden en tel maar uit hoeveel punten dat kunnen zijn. Waarvan de verdeling van de eerste drie al meteen heel belangrijk wordt. Ik gun het BVV om in deze klasse te blijven en ik gun het zeker ook trainer John Huisman. Maar zondag effe niet.” Hoe het ook afloopt, life goes on. Ook in Haaren, zeker in Haaren. “Iedereen binnen de club weet dat het moeilijk wordt, maar niemand zal in de war raken als het voor ons niet goed afloopt. Vorig jaar zat het ons mee, nu en stuk minder. Dat is de sport. Dat kan gebeuren.”

Be Sociable, Share!