‘Eerste klasse ’n toetje. Genieten en leren’

foto vvMoersBoys.nl

foto vvMoersBoys.nl

Gaandeweg dit seizoen kregen ze bij Moerse Boys wel in de gaten dat er mogelijk wat te halen viel in de tweede klasse. “We zijn volgens mij immers nooit uit de top 3 weggeweest. Maar dat het hierop zou uitdraaien: een gekkenhuis”, verwijst Kevin Stoutjesdijk eveneens naar de toestanden die zondag plaatsvonden. “Het publiek stond overal twee rijen dik, tweeduizend toeschouwers wordt gezegd. Je hoort het aan mijn stem, we hebben de promotie goed gevierd.”

Met een huldiging op het gemeentehuis van Zundert en een rit op de platte kar worden de festiviteiten de dag na de overgang naar de eerste klasse voortgezet. “En wat er verder nog in petto is, zien we vanzelf wel. Dit is echt fantastisch. Een club die geen spelers betaalt en gewoon met eigen jongens en soms aangevuld met talentvolle spelers uit de regio zo hoog mogelijk wil voetballen. Dit succes is niet zomaar komen aanwaaien, nee. Sinds mijn terugkeer in 2011 van Baronie heb ik in ieder geval persoonlijk al gemerkt dat het niveau op allerlei vlakken, bijvoorbeeld mentaal,  omhoog is gegaan.”

Door zijn uitstapje naar eerst de profs van RBC en later Baronie heeft Stoutjesdijk (29, archieffoto) de promotie naar de tweede klasse in 2009 niet meegemaakt. Een bizarre versie trouwens omdat Moerse Boys toen tegen Vlijmense Boys met acht spelers een 2-0 achterstand alsnog ongedaan wist te maken. “De heenwedstrijd tegen Halsteren moest ik vanwege een blessure laten lopen, gelukkig heb ik de return op het veld mogen meemaken. Blijkbaar hebben wij iets met nacompetities, ja. Al bij al vind ik ook dat wij de terechte winnaar zijn”, zegt de topscorer (14 goals) van het team.

KevinStoutjesdijkMoerseBoys

Wonderbaarlijk

Die een paar geleden vanwege knieproblemen nog overwoog om te stoppen met prestatievoetbal. “Inderdaad, maar de knie heeft zich nadien wonderbaarlijk goed gehouden. Maar dit had ik niet durven dromen. En ik denk niemand bij Moerse Boys met mij. We zijn nu nog volop aan het nagenieten met zijn allen, maar na de welverdiende zomerstop zullen we het straks best lastig krijgen. Niet degraderen zou al heel erg mooi zijn. Eigenlijk moeten we dat voetballen in de eerste klasse als een toetje beschouwen. Genieten en leren, zou ik zeggen. Want dit neemt niemand ons meer af.”

Be Sociable, Share!