‘Eerste goal zolang mogelijk uitstellen’

foto Jo van Herpen

Het zou niet anders dan realistisch zijn als het een spelletje wordt tussen kat en muis, die bekerontmoeting (woensdag, 17.00) tussen DESO Van der Horst en SC Cambuur. “Normaal passen wij ons niet aan, maar de kans is groot dat je constant onder druk wordt gehouden. Dan heb je dus geen keus”, beseft Donny van Herpen, spits en topscorer van de Osse tweedeklasser.

Die zondag in de race om de bovenste plaats een gevoelige tik te verwerken kreeg. DESO verloor in Vierlingsbeek tegen Volharding (3-1) niet alleen voor het eerst, maar raakte en passant ook twee basisspelers kwijt. “We moeten dit verlies in eerste instantie uiteraard bij onszelf zoeken. Zo gaven wij twee doelpunten echt heel knullig weg. Maar die scheidsrechter haalde rare capriolen uit. Echt. Het leek wel of hij een wrok had tegen ons. Vanaf minuut één reageerde hij heel kortaf op alles wat DESO was, terwijl dat ten opzichte van de tegenstander juist niet zo was.”

Prioriteit

Zowel Arnold van Hintum als Bram Kappen kreeg rood voorgeschoteld. “Eén geval was twijfelachtig. Die had wellicht ook met geel afgedaan kunnen worden. Maar dat wegzenden van Kappen was belachelijk”, constateerde Van Herpen. De twee zijn sowieso geschorst tegen Cambuur. “Daar balen zij natuurlijk gigantisch van. Ook voor mij heeft de competitie de hoogste prioriteit, maar zo’n wedstrijd tegen een betaalde club wil je natuurlijk spelen. Ik weet eerlijk gezegd niet veel van Cambuur. Een aantal jongens van ons heeft in het verleden met TOP tegen ze gevoetbald. Persoonlijk heb ik ze vrijdag op tv even bezig gezien. De technische staf heeft ze geanalyseerd, dus we horen het wel.  Ach, je kunt wel een beetje uittekenen hoe het zal gaan lopen. Voor ons is het zaak de eerste goal zolang mogelijk uit te stellen. Zelf krijg je normaal gesproken altijd kansjes en dan moet je scherp zijn. Wie weet of we in dat geval voor een stunt kunnen zorgen. Als ik moest kiezen? Ha, dan zou ik toch liever de topper van zondag tegen SVC 2000 winnen.”

Be Sociable, Share!