Eerst BVV, daarna OJC

foto Michel Bodar

Een jaar geleden had Glenn Schapendonk de kans om bij FC Den Bosch te blijven. “Op amateurbasis en bovendien liep Mike Scholten er ook nog en kwam Theo Lucius erbij. Dat wordt lastig, dacht ik en koos bewust voor mijn werk bij de gemeente Den Bosch en mijn studie.” OJC Rosmalen aasde toen al op de nu 21-jarige verdediger, die echter aansloot bij zijn oude club BVV. Twaalf maanden verder heeft OJC toch beet. “Ik was toch wel verrast dat zij zich meldden. Ik bedoel, zo’n geweldig seizoen draaien wij niet met BVV.”

Een talent was Schapendonk zeker. Wie op zijn vijftiende debuteert in de selectie van het eerste, moet iets speciaals in zijn mars hebben. Toch klopte de grote buur pas aan bij BVV toen Schapendonk 17 jaar was. “Een jaartje A1 en vervolgens twee jaar bij de beloften. Ik trainde regelmatig mee met de selectie van FC Den Bosch. Niet goed genoeg? Misschien wel, hoewel ik natuurlijk nooit de kans heb gehad om het te laten zien”, zegt de sociaal sportwerker van de gemeente Den Bosch. Een druk schema heeft hij met een 26-urige werkweek, een studie sociaal cultureel werk in Eindhoven en het voetbal. “Dat zal alleen maar toenemen, want bij OJC ga ik na de zomer drie keer per week trainen tegen tweemaal nu.”

Voor de Bosschenaar geen beletsel om straks de strijd aan te gaan voor een plaatsje in de hoofdmacht van OJC. “Ik hoop dat ik veel kan en mag spelen. Ik denk dat je het niveau van de beloften kunt vergelijken met de hoofdklasse, dus dat hoeft geen probleem te zijn.” Eerst en vooral wil Schapendonk zich met BVV handhaven in de tweede klasse. “Toen ik mijn vertrek aankondigde, kreeg ik louter felicitaties. Die deden me goed. Ik ga mezelf voor 150% inspannen om samen met de jongens voor behoud te zorgen. Ons grote manco is een gebrek aan scorend vermogen. Als we dat kunnen verbeteren, zie ik BVV wel tweedeklasser blijven. Want in voetballen opzicht ben ik in deze afdeling niet veel teams tegengekomen die beter zijn.”

Be Sociable, Share!