Orgastisch gevoel

foto Henry Jansen

foto Henry Jansen

Het verlossende doelpunt hing constant in de lucht, maar vallen: ho maar. Terwijl De Valk in blessuretijd alle krachten richting frontlinie mobiliseerde voor nog één ultieme poging om de muur van TSC te slechten, nam Danilo Verus zijn aanloop voor een vrije trap, ergens ter hoogte van de middenlijn. “Voor een strakke bal richting de zestien. Inderdaad, een soort van wanhoopspoging.” Een paar tellen later lag de doelman bedolven onder alles en iedereen van de lijstaanvoerder in de eerste klasse C.

Zijn als voorzet bedoelde inzet was namelijk in het doel beland: 1-0! “Ik zag niet goed wat er gebeurde. Van horen zeggen heeft de keeper van TSC de bal nog half getoucheerd. Is ook niet zo boeiend hoe die bal erin ging. Hij telde! Een ongelofelijk moment. Een voetballend vermoedelijk eenmalig gevoel ook. Ik weet nu in ieder geval wat het met je doet als je een doelpunt scoort, en zeker de winnende. In blessuretijd. Iedereen bij ons was door het dolle heen. Ik kreeg letterlijk alles over me heen”, herbeleeft Verus het moment van zondagmiddag tegen de klok van half vijf.

Sowieso is Verus met De Valk bezig aan een opmerkelijk seizoen. Zes keer hield hij al de nul. Met slechts 11 tegentreffers is hij tot op heden de minst gepasseerde doelman van het Brabantse topamateurvoetbal. “Dat is altijd leuk om te horen. Maar ik moet ook zeggen dat wij beschikken over een ijzersterke verdediging, die staat als een huis. Laten we het erop houden dat het een samenspel is tussen doelman en defensie”, zoekt de afgelopen zomer van Brabantia overgekomen sluitpost (29) met Italiaans bloed de nuance.

Niet arrogant

Het lijkt zo’n seizoen voor De Valk waarin alles op zijn plaats schijnt te vallen. Potjes die moeizaam verlopen, leveren toch resultaat op. In de wetenschap dat één doelpuntje al voldoende kan zijn. En concurrent Vlissingen – vooraf ingeschaald als de titelkandidaat – blijft links en rechts punten morsen. “Je moet altijd een bepaalde vorm van nederigheid behouden en ik wil dus zeker niet arrogant overkomen. De goden verzoeken is ook al niet handig. En DOSKO blijft het verassend goed doen en daar moeten we nog naar toe. Maar toch, eigenlijk mag je nu al concluderen dat De Valk het alleen aan zichzelf te wijten zal kunnen hebben, als wij straks geen kampioen worden.” Een titel zou impliceren dat De Valk het verloren terrein al na een jaartje heeft heroverd. “We hebben de kwaliteiten om op dat niveau mee te doen”, verzekert de doelman die vanuit Midden Brabant (Dongen, DESK, FC Den Bosch, WSC) door een verhuizing in het Eindhovense verzeild raakte. “Mijn kwaliteiten? Pff, lastig om over jezelf te oordelen. Ben redelijk allround, denk ik. En heb scorend vermogen, ja. Ha, ha….”

Be Sociable, Share!