Eén doel blijft

Toen Imdat Solmaz in het voorjaar van 2011 voor Schijndel/Vitam koos, had de Tilburgse spelmaker twee doelen voor ogen. De hoofdklassendegradant terugbrengen én actief meehelpen een basis te leggen voor een structureel verblijf in die afdeling. Dat laatste gaat niet gebeuren, want club en speler konden geen overeenstemming bereiken over contractverlenging.

Het eerste streven blijft wat Solmaz (34) betreft overeind staan. “Ik vind het echt jammer dat we er niet uitgekomen zijn. Schijndel is in de basis een perspectiefrijke club. Nu ga ik de laatste maanden alles geven om tenminste die ene doelstelling te realiseren. En daarna? Ik ben fit, kan nog makkelijk een paar jaartjes mee op het niveau van de hoofd- en eerste klasse. Het liefst blijf ik dus nog even doorvoetballen. Ik wacht nu even af wat er eventueel op mijn pad komt.”

Toegevoegde waarde

Het ideale scenario heeft Solmaz al in zijn hoofd zitten. “Het zou mooi zijn als ik bij een club met visie en ambitie naast zelf spelen alvast zou kunnen investeren in het vervolg na mijn actieve carrière. Iets in een technische functie. Ben ervan overtuigd dat ik op dat vlak van toegevoegde waarde kan zijn”, aldus Solmaz, die na de zomer sowieso een begin maakt met het behalen van de benodigde trainerspapieren.

Be Sociable, Share!