Echt waar

Soms knijpt hij zichzelf in de arm. Is het echt waar? Jazeker. EFC is halverwege het seizoen koploper in de eerste klasse. Terwijl Gerben Demin vooraf een harde strijd tegen degradatie had verwacht. Hoe dan ook is Demin bezig aan zijn laatste maanden in Eerselse dienst. En dan een sabbatical…?

“Een jaar geleden heb ik al aangegeven aan het bestuur van EFC dat het derde jaar ook tevens mijn laatste jaar wordt bij EFC. Dus die duidelijkheid was er een jaar geleden al. Als speler, bij voornamelijk UNA, had ik na drie jaar ook het gevoel dat een andere trainer weer een nieuwe uitdaging betekende en dat heb ik als trainer ook. Ik denk dat het voor de spelersgroep goed is om na drie jaar een nieuw gezicht voor de groep te krijgen, de vaste basisspelers zullen zich weer moeten bewijzen en de bankzitters krijgen weer een nieuwe uitdaging om zich in de basis te spelen. Daarnaast legt iedere trainer zijn eigen accenten en worden de spelers, denk ik, breder opgeleid. Dit geldt ook voor mij, bij een nieuwe club is het ook weer een uitdaging om de vereniging en de spelers te leren kennen, hun voetbalkwaliteiten te analyseren en hiervan een elftal te smeden wat goed in evenwicht is en waar de positieve kwaliteiten van een speler optimaal tot zijn recht komen en zo het elftal beter laten presteren.

Naast het voetballen heb ik nog een grote hobby en dat is het bezoeken van sportwedstrijden op hoog niveau. Bijna iedere sport op topniveau vind ik mooi om naar te kijken. Dan hebben we het over Formule 1, MotoCross, handbal, volleybal, basketbal, tennis, atletiek, darts, schaatsen, rugby, enzovoorts. En dit uiteraard live in het stadion en het liefst in het buitenland. Ik vind het mooi om de sfeer op hoog niveau mee te maken, maar ook om de tactische concepten bij andere sporten te ontdekken en het gedrag van topcoaches te bekijken en hiervan te leren.

Deze hobby is uiteraard niet te combineren met het trainen van een club. Dus ik heb me voorgenomen om tussen de verenigingen door regelmatig een jaar te genieten van mijn andere hobby. Daarnaast voetbalt mijn zoon bij UNA in de C1 en mijn dochter speelt tennis op hoog niveau; hier kan ik in zo’n tussenjaar ook wat meer tijd aan besteden.”

Lees het volledige interview op amateurvoetbaleindhoven.nl, partner van Sportkwadraat.

Be Sociable, Share!